Helling 7, Amsterdam won Entree Award: ‘Meer personeel en samenwerkingen’

Helling 7 in Amsterdam

Helling 7, Amsterdam won Entree Award: ‘Meer personeel en samenwerkingen’

Jaarlijks worden de Entree Awards uitgereikt aan de beste nieuwe horecazaken. Helling 7 in Amsterdam viel in 2022 in de prijzen en werd betiteld als Best New Dine & Drink Concept <150 guests. Hoe gaat het sindsdien met het restaurant? “De award hielp ons bij het aantrekken van nieuw personeel en nieuwe zakelijke kansen.”


Tekst: Madelief de Weerd

Het is inmiddels twee jaar geleden dat Helling 7 in Amsterdam een Entree Award won in de categorie Best New Dine & Drink Concept <150 guests. Het restaurant in Amsterdam-Noord heeft een terras aan het IJ, waar gasten uitkijken op de laatste grote actieve scheepswerf van de stad. Het gaat nog steeds megagoed met het restaurant, vertelt eigenaar Daan Bonsen. “We hebben het superdruk bij Helling 7 met veel reserveringen. Daarom bouwden we afgelopen jaar een nieuwe serre om de capaciteit met een derde te vergroten.”

'Grote drankenmerken wilden evenementen bij ons houden'

Om die stroom aan extra gasten aan te kunnen, was extra personeel nodig, maar die zoektocht bleek minder lastig dan gedacht. Mede dankzij de award ziet men Helling 7 als een interessante zaak om te werken, merkt Bonsen. “Het heeft ons echt geholpen bij het aantrekken van goed personeel. De eerste maanden was dat nogal een uitdaging, want we zitten in een uithoek in Noord. Sinds de titel is dat volledig omgeslagen.”

Zakelijke kansen

En de prijs hielp niet alleen om meer gasten naar het restaurant te trekken: het opende ook deuren voor samenwerkingen met bedrijven. “Grote drankenmerken wilden evenementen bij ons houden en partnerships aangaan. Een Entree Award is daarom een kwaliteitskeurmerk, een teken dat je op de goede weg zit.”

Afsluiting van een moeilijke periode

Persoonlijk zag de ondernemer de prijs ook als een afsluiting van een moeilijke periode, waarin de horeca te maken had met coronamaatregelen. Na een van de lockdowns kon Helling 7 eindelijk open, maar moest toen na drie weken alweer dicht. Een vreselijke start, volgens Bonsen. “Toen we de Entree Award wonnen, zag ik het dan ook als het begin van iets nieuws. Een beter tijdperk.”

Helling-7-in-Amsterdam-interieur (3) Helling-7-in-Amsterdam-interieur (1)

Over Helling 7 in Amsterdam

Op een hellend dak, waar vroeger boten gebouwd werden aan het IJ in Amsterdam, vind je restaurant Helling 7. De enorme zeeschepen liggen pal voor het terras, waardoor het uitzicht continu verandert. Bij de bouw van het restaurant zijn zoveel mogelijk materialen hergebruikt. Zo is de vloer gemaakt van een voormalig scheepsdek en zijn de palen oude stempels die schepen ondersteunden wanneer ze in een droogdok staan. De indrukwekkend hoge entree-toren van het restaurant is gebouwd op de werf en heen en weer gevaren naar Canada.

Vanuit de open keuken worden gerechten bereid op open vuur, zoals pastinaak met champignons en eendenborst met stoofpeer en portjus. De gerechten bestellen gasten à la carte of in een vier- en vijfgangenmenu.

Geheim van een prijswinnend concept

Het geheim van een prijswinnend concept zit ‘m volgens Bonsen in het feit dat je buiten de gebaande paden moet denken. “Zet iets neer wat er nog niet is”, stelt hij. “We leven in een tijd waarin alles duurder wordt en concepten snel overwaaien uit het buitenland en andere steden. Wil je écht succesvol zijn, doe het dan helemaal anders. Voor Helling 7 is dat de locatie op de scheepswerf in Amsterdam-Noord, de sterke keuken in combinatie met betaalbare prijzen én het unieke interieur.”

Bonsen wil dan ook op dezelfde goede voet verdergaan: “We doen momenteel veel evenementen en huwelijken en dat willen we blijven doen. De tiende editie van Sail Amsterdam komt eraan en Helling 7 is de perfecte locatie voor zulke events. We kijken daarom uit naar een mooi jaar!”

Helling-7-in-Amsterdam-interieur (4) Helling-7-in-Amsterdam-interieur (5)
Artikel delen