Inschrijving Prix Culinaire Taittinger open
Koks kunnen zich vanaf nu weer inschrijven voor de internationale kookwedstrijd Prix Culinaire Le Taittinger. Op 15 oktober wordt voor de 52ste eer de ookwedstrijd Prix Culinaire Le Taittinger voor de Benelux georganiseerd.
De wedstrijd staat onder leiding van de Nederlandse juryvoorzitter Lars van Galen, SVH Meesterkok en chef bij het met een Michelinster bekroonde Tuindorphotel ’t Lansink*. Van Galen won de Prix Taittinger International in 2011 en bepaalt samen met de 10-koppige jury, bestaande uit topchefs uit België en Nederland, welke koks dit jaar de Benelux zullen vertegenwoordigen tijdens de internationale finale in Parijs. Koks kunnen zich vanaf vandaag inschrijven om kans te maken op de prestigieuze titel.
Titel verdedigen in Parijs
Drie Nederlandse en drie Belgische chef-koks mogen uiteindelijk meedoen aan de lokale voorrondes van deze culinaire wedstrijd. Uit ieder land wordt een winnaar gekozen, aan de hand van de beoordeling van de jury. Juryvoorzitter Lars van Galen (NL) zal samen met vijf Nederlandse en vijf Belgische chefs alle gerechten proeven en beoordelen. De Nederlandse en Belgische winnaars verdedigen hun landen tijdens de internationale finale op 19 november in Parijs.
Inschrijving
Koks die deel willen nemen aan de Prix Culinaire kunnen zich inschrijven door een mail te sturen naar carlijn.drenth@orbwijn.nl. Klik hier voor meer informatie over de wedstrijd en het inschrijfformulier. Om deel te kunnen nemen moeten de chefs wel aan de volgende voorwaarden voldoen:
* Minimaal 5 jaar ervaring als kok
* Tussen de 24 en 39 jaar oud
* Momenteel werkzaam als kok in een restaurant.
Over Prix Culinaire Le Taittinger
Al in 1967 werd voor het eerst de Prix Culinaire International door Pierre Taittinger georganiseerd. Deze internationale culinaire wedstrijd op het allerhoogste niveau is sindsdien uitgegroeid tot een jaarlijkse traditie. Na de nationale finales strijden de winnaars in Parijs om de internationale titel.
Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks:
- De nieuwste trends en ontwikkelingen binnen de Horeca
- Culinaire en interieur inspiratie
- Exclusieve content zoals: artikelen, interviews en ondernemersverhalen