In Tilburg openden de afgelopen tijd diverse nieuwe horecazaken. Van een stadscafé tot pizzabar: hieronder zetten we vijf nieuwe restaurants voor je op een rij én geven we tips voor zaken die al eventjes in Tilburg zitten.
Boove & Benee is een stadscafé gevestigd in de Schouwburg van Tilburg. Je kan hier van vroeg in de ochtend tot laat in de avond neerstrijken voor een kop koffie, lunch of diner. Ook beschikt de horecazaak over een zomer- en winterterras, zodat je het hele jaar door kan terrassen. Op het menu vind je gerechten als verschillende soorten sandwiches, maaltijdsalades en elke maand is er een wisselend maandmenu voor het diner.
In Afrikaanse sferen en tussen de wilde dieren eten? Dat kan bij Mugunda in de Beekse Bergen. Het restaurant beschikt over een ruim terras, vanwaar je uitkijkt over het park. Op de kaart staan lunchgerechten zoals salades, African bowls, pinsa’s en focaccia’s.
Tilburg is een Koreaans restaurant rijker. De horecazaak is gevestigd aan de Heuvelring, en heeft de vibe van een streetfood restaurant met hoge en lage zitjes. De Korean Fried Chicken is erg trending op het menu, maar je vindt er ook gerechten zoals bibimbap, tteokbokki en bulgogi op het menu. Ook het bekende Koreaanse drankje Soju is hier te bestellen.
Ongecompliceerd borrelen met kleine mediterrane gerechten, geïnspireerd op restaurant Botafumeiro uit Barcelona. Dat is wat Giel van Schaaijk wil met zijn restaurant Hooked in het Tilburgse centrum. Afgelopen editie van de Entree Awards won het restaurant in de categorie Best New Restobar. Naast Hooked is Schaaijk ook eigenaar van RAK en T-huis en De Belinda in Tilburg.
Foto: Lars Snellaars
BLU is een toegankelijk en eigentijds visrestaurant, geopend door Calvin Chen en zijn familie. Chen: "BLU is een modern restaurant voor jong en oud. We hebben een Ibiza-achtige inrichting met een fris interieur. Ons menu bestaan uit 70% vis en 30% vlees en 's middags zijn we geopend voor lunch. Tevens hebben we een groot terras waar je in de zomer met vrienden kunt borrelen of gewoon uitgebreid dineren." Er is plek voor ruim honderd gasten.
Foto: Fred Sonnega i.o.v. Satelliet, Sharman Media