Nieuwe restaurants Tilburg: 5 inspirerende zaken + tips

Nieuwe restaurants in Tilburg en tips
Gepubliceerd op: 26 februari 2025

Nieuwe restaurants Tilburg: 5 inspirerende zaken + tips

In Tilburg openden de afgelopen tijd diverse nieuwe horecazaken. Van een stadscafé tot pizzabar: hieronder zetten we vijf nieuwe restaurants voor je op een rij én geven we tips voor zaken die al eventjes in Tilburg zitten.

1. Boove & Benee – september 2024

Boove & Benee is een stadscafé gevestigd in de Schouwburg van Tilburg. Je kan hier van vroeg in de ochtend tot laat in de avond neerstrijken voor een kop koffie, lunch of diner. Ook beschikt de horecazaak over een zomer- en winterterras, zodat je het hele jaar door kan terrassen. Op het menu vind je gerechten als verschillende soorten sandwiches, maaltijdsalades en elke maand is er een wisselend maandmenu voor het diner.

Schouwburg Theater Tilburg_2

2. De Graanhandel - juli 2024

Aan de Piushaven vind je De Graanhandel. De Graanhandel is een initiatief van jonge horecaondernemers Dries Michels, Sander Overweg en Lotte Kerkhof. Het heeft een knusse, informele sfeer en een brede menukaart met flatbreads, mosselen en paddenstoelen met oude geitenkaas. De naam van de horecazaak is een ode aan de geschiedenis van het pand, dat vroeger diende als graan- en meelfabriek.

 

3.  Mugunda (Beekse Bergen) – juli 2024

In Afrikaanse sferen en tussen de wilde dieren eten? Dat kan bij Mugunda in de Beekse Bergen. Het restaurant beschikt over een ruim terras, vanwaar je uitkijkt over het park. Op de kaart staan lunchgerechten zoals salades, African bowls, pinsa’s en focaccia’s.

4. K Streetfood Club – juni 2024

Tilburg is een Koreaans restaurant rijker. De horecazaak is gevestigd aan de Heuvelring, en heeft de vibe van een streetfood restaurant met hoge en lage zitjes. De Korean Fried Chicken is erg trending op het menu, maar je vindt er ook gerechten zoals bibimbap, tteokbokki en bulgogi op het menu. Ook het bekende Koreaanse drankje Soju is hier te bestellen.

5. Pizzabar Bloem - februari 2024

Een van de meest favoriete, trending keukens is de Italiaanse keuken. Bij Pizzabar Bloem vind je naast zelfgemaakte pizza’s ook pasta’s, salades en antipasti. Het Italiaanse restaurant is een initiatief van Carmelo Niolosi, die van Italiaanse komaf is. Het interieur is kleurrijk en funky, en om de naam eer aan te doen: met veel bloemen.

Entree tipt

Hooked

Ongecompliceerd borrelen met kleine mediterrane gerechten, geïnspireerd op restaurant Botafumeiro uit Barcelona. Dat is wat Giel van Schaaijk wil met zijn restaurant Hooked in het Tilburgse centrum. Afgelopen editie van de Entree Awards won het restaurant in de categorie Best New Restobar. Naast Hooked is Schaaijk ook eigenaar van RAK en T-huis en De Belinda in Tilburg. 

Foto: Lars Snellaars

Hooked_restobar

BLU

BLU is een toegankelijk en eigentijds visrestaurant, geopend door Calvin Chen en zijn familie. Chen: "BLU is een modern restaurant voor jong en oud. We hebben een Ibiza-achtige inrichting met een fris interieur. Ons menu bestaan uit 70% vis en 30% vlees en 's middags zijn we geopend voor lunch. Tevens hebben we een groot terras waar je in de zomer met vrienden kunt borrelen of gewoon uitgebreid dineren." Er is plek voor ruim honderd gasten. 

Foto: Fred Sonnega i.o.v. Satelliet, Sharman Media

BLU 210222 LaagRes-2

Artikel delen