Na een jarenlange verbouwing openden onlangs de eerste drie concepten in het pand The Diamond, een opvallend nieuw gebouw met een glazen gevel op het Leidseplein in Amsterdam. Het project is een joint venture tussen de horecaondernemers Won Yip en Willem-Jan van den Dijssel, en hotelgroep Q Hospitality Group.
Foto's: Nina Slagmolen
Het hotel The Diamond met 36 kamers combineert modern Nederlands design met internationale invloeden. Op de eerste verdieping kunnen gasten eten bij een high-end fusion Heineken Hoek Steakhouse. Dit restaurant combineert invloeden uit de Latijns-Amerikaanse, Caribische en mediterrane keukens.
*De tekst gaat verder onder de afbeeldingen van Heineken Hoek Steakhouse.
Op de begane grond bevindt zich Grand Café Heineken Hoek, een informele plek waar gasten terecht kunnen voor een kop koffie, lunch, diner en een borrel. De komende maanden zullen nog meerdere horecaconcepten in het pand openen.
*De tekst gaat verder onder de afbeeldingen van Grand Café Heineken Hoek.
Het ontwerp van The Diamond is van Roberto Meyer van MVSA Architects, en is geïnspireerd op de beroemde diamant Koh-I-Noor. De hotelkamers zijn ingericht volgens drie thema’s: Botanique: geïnspireerd op botanische tuinen, met aardetinten en een rustige uitstraling. Circle: deze kamers zijn voorzien van ronde vormen en subtiele patronen en Rattan, kamers met luxe rotanmaterialen.