In het centrum van Amsterdam, aan de Reguliersdwarsstraat, opent Italiaans restaurant Demetra op 22 augustus haar deuren. Op de kaart staan verse, huisgemaakte gerechten met afwisseling tussen klassiekers en verrassende smaken. De eigenaren zijn Serena Romano, Aldo De Dominicis Rotondi en chef Andrea Impiccini.
Openingsfoto: Andrea Impiccini en Serena Romano
De nieuwe horecazaak bevindt zich in een inhammetje van de bruisende Reguliersdwarsstraat. Op de menukaart staan veel verschillende verse, huisgemaakte Italiaanse gerechten, zoals: burrata met geroosterde groenten en pittige honing, of geschroeide octopus met cannelli puree, straciatella, gekarameliseerde uien en citroen. Bij de primi (altijd iets van pasta) vind je gerechten als: tagliolini van gebrande tarwe met pittige tomatensaus, of gnocchi met gele tomatensaus, stracciatella en krokante guanciale.
Naast de klassieke pasta’s, staan er ook genoeg keuzes voor pizza’s op de kaart. De pizza worden in een elektrische Moretti steenoven gebakken, op de biga-methode: het deeg wordt twee keer gefermenteerd, waardoor het beter verteerbaar is en voller van smaak.
*De tekst gaat verder onder de foto.
Demetra is opgericht door de Italianen Serena Romano, Aldo De Dominicis Rotondi en de eerder genoemde Impiccini. Alle drie hebben ze een geschiedenis in de horeca. Toen Impiccini te horen kreeg dat zijn voormalige werkgevers ermee stopten in de Reguliersdwarsstraat, belde hij meteen met zijn bevriende ondernemers Serena Romano en Aldo De Dominicis Rotondi.
Samen openen zij restaurant Demetra, waar ze de sfeer van een Italiaanse cucina willen neerzetten. Met de geuren en geluiden uit de open keuken, huisgemaakte gerechten, cocktails met Italiaanse twist en Italiaanse wijnen. De ingrediënten worden stuk voor stuk uit Italië gehaald en in Amsterdam met de hand verwerkt in de gerechten.