Half januari opende Buurtcafé De Tros haar deuren in Amsterdam-Oost. Eigenaren zijn Floris Baltus, Bart Hendriks en Henry van Holthe, die alle drie Hotelschool hebben gedaan en ook veel ervaring in de horeca hebben. Buurtcafé Tros is een modern en culinair buurtcafé, met een grote wijnkaart. Het is intiem en toegankelijk en de ondernemers willen aantrekkelijk zijn voor de buurt.
Gelegen aan de rand van het Oosterpark met een groot (verwarmd) terras dat de hele dag in de zon ligt. De Tros staat voor een toegankelijke sfeer waar iedereen langs kan komen voor een borrel, lunch (weekend), uitgebreid diner of alleen een lekker glas (natuur)wijn.
Het eerste wat je opvalt als je dit buurtcafé binnenloopt is het design en de aandacht voor kunst en vormgeving. Deze warme plek zal voelen als een woonkamer waar je de hele avond kan blijven zitten.
De chefs Henty (van Bistro Suzette) en Bart hebben een menukaart gecreëerd met zowel klassiek Franse, als wat meer funky deelgerechten. Een deel van deze gerechten zal seizoensgebonden gewisseld worden, maar de echte klassiekers zullen natuurlijk altijd blijven staan. Denk aan huisgemaakte kippenleverparfait, vega gerechtjes met vergeten groente, smashburgers of gewoon een visje van de dag. Voor de lunch zullen er altijd specials naast de kaart besteld kunnen worden, denk aan veel brioche brood.
Er is een uitgebreide wijnselectie samengesteld met verschillende importeurs, om iedereen te kunnen laten genieten van wijnen gemaakt door zowel vernieuwende, als klassieke wijnmakers.
Kwaliteit wijnen (zowel natuur als biologisch), wisselende gerechten, een knus sfeertje en een groot verwarmd terras zijn de factoren die een centrale rol spelen bij De Tros. Voor iedereen (die vroeg komt) is er altijd wel een plekje. Walk-in only, voor groepen vanaf 6 personen kan je wel reserveren. Open van donderdag tot en met maandag en op zaterdag en zondag zijn ze open voor lunch.