

Nieuwe restaurants Den Bosch: 4x inspirerende horecazaken
De horeca blijft in beweging, zo ook in Brabant. Afgelopen maanden openden een aantal nieuwe restaurants in Den Bosch hun deuren voor gasten. Wij hebben er vier voor je op een rijtje gezet. Bekijk ze hieronder.
1. Coco 73 (juli 2024)
In de Korte Putstraat vind je Restaurant Coco 73 van eigenaar Stefan Stoltz. Hier strijk je elke dag neer voor lunch en diner, of voor een borrel in de late middaguren. Op het menu staan verschillende gerechten om te delen, zoals kalfstartaar en burrata met artisjok. Ook kun je kiezen voor à-la-cartegerechten. Het restaurant is gevestigd in een sfeervol pand uit de 16e eeuw. Het interieur bestaat uit veel hout en warme kleuren dat zorgt voor een knusse sfeer.
2. Copain (juli 2024)
Eigenaar Sven Heijkoop opende in juli 2024 restaurant Copain. De horecazaak is een klassieke Franse bistro met een moderne twist. Op de menukaart vind je gerechten zoals kikkerbillen, fruits de mer en steak au poivre. Ook is er een open keuken, die onder leiding staat van chef-kok Joshi Wong. Het restaurantgedeelte heeft beperkt plek voor 45 gasten en zorgt voor een knusse, gezellige sfeer.
3. Shoyu (mei 2024)
Bij Shoyu geniet je van Aziatische gerechten met een Westerse twist. Er wordt een all you can eat-concept gehanteerd, waarbij je onbeperkt kunt kiezen uit gerechten zoals sashimi, sushi en oesters. Naast een uitgebreide selectie gerechten serveren ze ook cocktails en het bekende drankje sake. Eigenaar Raymond Wang opende de deuren van Shoyu in mei 2024 op het Hofplein.
4. Restobar Via Via
Voor mediterraans streetfood kan je terecht bij Restobar Via Via in de Bossche Kerkstraat. Bij binnenkomst voelt het alsof je op vakantie bent in Italië of Frankrijk, waar je voorin het restaurant plaatsneemt om te borrelen met sangria en borrelhapjes, en achterin het restaurant kan dineren met Italiaanse steak, pinsa’s of Griekse knoflookgarnalen. De eigenaren van Restobar Via Via zijn Bart Sessink, Nick van Rijn en Otto van den Groenendaal.
.jpg)
Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks:
- De nieuwste trends en ontwikkelingen binnen de Horeca
- Culinaire en interieur inspiratie
- Exclusieve content zoals: artikelen, interviews en ondernemersverhalen