

Nieuwe restaurants Den Haag: 11 hotspots die je wilt bezoeken
Verspreid over de stad Den Haag openen tal van nieuwe restaurants. Van een typisch Italiaans restaurant tot een restaurant met onbeperkte vega- en vegangerechten en hapjes. In dit artikel hebben wij 11 nieuwe restaurants in Den Haag voor jou op een rij gezet.
1. Holy Fok - (opent deze maand maart 2025)
Op de plek waar de Harbour Club gevestigd was, heropent deze maand de horecazaak onder de naam Holy Fok! Het is een Aziatisch restaurant waar je typische Aziatische gerechten op de kaart terugvindt, zoals Kai Pao, Sizzling Beef en Mochi & Matcha. Bepaalde aspecten van de Harbour Club blijven bewaard, zoals de muurschildering van kunstenaar Selwyn Senatori en de ronde zitjes. Ook enkele gerechten keren terug op de menukaart, zoals de ebi fry maki en beef tataki. De eigenaar is Joost Verhoeven.
2. Restaurant Suus - maart 2025
Onder het koperen dak in het oude KLM-pand, aan hotel Plesman, vind je Restaurant Suus. De horecazaak straalt een gezellige, knusse sfeer uit met ronde zithoeken met bankjes en gebruik van warme kleuren en houten materialen. Op de menukaart staan gerechten met de Franse keuken als culinaire basis. Begin je dag met een omelet of belegde wafel, en eindig je avond met een Portugese paella. Het restaurant hoort bij het hotel en is een ode aan Suus Plesman, de vrouw van Albert Plesman (oprichter KLM).
3. Giorgio Rosa - februari 2025
Restaurant Giorgio Rosa opende in februari 2025 aan de Melkwegstraat in Den Haag. De horecazaak biedt gasten een typische Italiaanse ervaring met gerechten om te delen. Eigenaar Rein Rambaldo wil hiermee de warmte en sfeer van Italië overbrengen. In het pastalab worden de huisgemaakte pasta’s vers gemaakt. Het interieur heeft een luxe uitstraling met natuurlijke tinten, zachte verlichting en comfortabele ronde booths om plaats te nemen. Daarnaast is er een uitgebreide drankenkaart met cocktails zoals de Campari Spritz.
4. Café Cami - januari 2025
Rick Alberts, Charly de Koster en Dylan Verwer brengen de mediterraanse sfeer naar Den Haag met Café Cami. Het is een laagdrempelig restaurant met een caféfunctie in een jonge, hippe buurt van Den Haag. Op de kaart vind je zowel lunch- als dinergerechten, zoals Spaanse vis-risottokroketjes en steak frites met rode wijn en champignonjus. Ze hanteren er een shared dining-concept. De inrichting is warm en geeft een huiselijke sfeer met warm licht en houten meubels.
5. Frenchie's - januari 2025
Zelfgemaakte burgers van 100% verse lokale of Franse ingrediënten vind je bij Frenchie’s. Kies bijvoorbeeld voor de Charlois Beef Burger met geitenkaas en pestomayonaise of voor de vegetarische kikkererwtenburger met Zwitserse kaas. De oprichters zijn de Fransen Alexandre Martiano en Edouard Gaudin.
6. Oblique - januari 2025
Bij Oblique komen Westerse en Aziatische smaken samen. Je geniet hier van onbeperkte gerechten in een shared dining-concept. De menukaart biedt een ruime keuze aan verschillende gerechten, zoals sushi, zalm tartaar en ravioli met truffel. Naast een uitgebreide menukaart is er ook een breed aanbod aan dranken. Zo serveren ze verschillende (alcoholvrije) cocktails en Calpis Soda, Japanse frisdrank. Je vindt Oblique in het centrum van Den Haag aan de Torenstraat, waar voorheen Shabu Shabu zat. De eigenaren zijn Koko Lam en Maggie Chan.
7. De Beren - Ypenburg - Juni 2024
De Beren is een nationaal bekend concept van ondernemers Ad Schaap. Door heel Nederland zitten vestigingen van de horecazaak, maar sinds juni 2024 ook in Den Haag-Ypenburg, in het gebouw van de Pathé. Tijdens de middaguren kies je voor vers belegde sandwiches of een uitsmijter. Tijdens het diner heb je de keuze uit allerlei kleinere hapjes om te delen, of de gerechten van de dinerkaart. Het restaurant heeft een eigentijdse, moderne inrichting met luxe zitjes en een grote centrale bar. De eigenaren van deze horecazaak zijn Dobias en Mariëlle Hoogervorst.
8. PuuRR aan de Binck - mei 2024
Na twee andere PuuRR-vestigingen opende Reno Hilgersom in mei 2024 een nieuwe vestiging in Den Haag, PuuRR aan de Binck. Het restaurant is gevestigd aan het water in de Binckhorst. Overdag serveren ze klassieke gerechten, zoals sandwiches, salades en soepen. ’s Avonds strijk je er neer voor klassieke gerechten uit de Hollandse en Franse keuken. PuuRR aan de Binck is gevestigd in een oude verffabriek, en heeft hierdoor een industriële uitstraling met zwarte raam- en deurkozijnen, stalen pilaren en veel ramen.
9. Rozey - mei 2024
Een ruim aanbod aan vega- en vegangerechten vind je bij Rozey. Hier kies je onbeperkt gerechten van de menukaart, zowel overdag als ’s avonds. Op de menukaart vind je gerechten als bruschetta, sushi bowl en een mini vegan burger. Eigenaren Shione van Nieuwenhuizen en Bender Huinink zijn na Rotterdam en Amersfoort nu ook de eigenaren van de vestiging in Den Haag. Het interieur is modern en hip, met veel groene en neutrale kleuren. Rozey is gevestigd in het centrum van Den Haag aan de Turfhaven.
10. Harper - april 2024
In een monumentaal pand in het centrum van Den Haag vind je restaurant Harper van ondernemers Michael Tilkema, Melvin van der Meer, Kevin Gerrits en Piet Scholtes. De chefs van Harper halen hun inspiratie uit keukens over de hele wereld. De gerechten worden bereid door middel van traditionele kookstijlen met een moderne twist. Het restaurant is verdeeld in verschillende ruimtes en het design is klassiek met een tikkeltje modern en een huiselijk karakter.
11. Tako - april 2024
Met de opening van Tako in Den Haag worden de Mexicaanse sferen naar de stad gebracht. Op het menu staan naast de klassieke streetfood-gerechten, zoals taco’s, ook high-end gerechten uit de Mexicaanse keuken. De eigenaren zijn Benjamin van der Giezen, Amin Helal, Amir Omarzai en Cenza van Dam, de eerste drie zijn ook wel bekend van restaurant Yuzu Dining in de Haagse stad. Het interieur is gemaakt door Hubert Crijns Architects en bestaat uit veel hout, natuursteen en warme pastel kleuren. Tako is gevestigd aan de Bierkade in Den Haag.
.jpg)
Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks:
- De nieuwste trends en ontwikkelingen binnen de Horeca
- Culinaire en interieur inspiratie
- Exclusieve content zoals: artikelen, interviews en ondernemersverhalen