De afgelopen maanden openden veel nieuwe restaurants in Eindhoven. Van een Franse bistro tot een wielercafé. Hieronder staan zeven nieuwe zaken die de moeite waard zijn om te bezoeken in Eindhoven.
Martijn Lensing opende begin oktober ’t Taphuys aan het Stationsplein. Bij binnenkomst word je verwelkomd door de kleurrijke verlichting, veel groen en natuurlijk: de tapwanden waar je je eigen bieren kan tappen. Er staan maar liefst honderd soorten bier en vijftig verschillende wijnen op de tap. De menukaart biedt een breed assortiment aan eten, van bites om te delen tot belegde broodjes.
In het oude pand van The Harbour Club is sinds augustus familierestaurant Charlie geopend. Het is de tweede locatie van de horecazaak, die in 2019 de eerste vestiging in Schaijk opende. Het interieur is geïnspireerd op de seizoenen herfst, lente en zomer en op het terras kijk je uit over het water van de Karpendonkse Plas. Charlie is een familierestaurant, omdat het naast de uitgebreide menukaart beschikt over speelplekken voor kinderen. Op de lunchkaart zijn verschillende belegde broodjes terug te vinden, en voor diner serveren ze gerechten als vegetarische tajine, runderburger en zeebaars. De eigenaar is Charles Veerkamp.
Buiten het centrum aan de Hoogstraat is sinds afgelopen mei de Franse bistro Bar Babette te vinden. De nieuwe horecazaak is het zusje van de lokale restaurants Le Cozy en L’Avenue van horecaondernemer Jos van Riel. De menukaart is erg gevarieerd, van dagverse gerechten tot kleine snacks en bites om te delen. Naast de gerechten op de menukaart is er ook genoeg keuze uit verschillende wijnen en cocktails.
Een all day-horecagelegenheid met tien keukens en drie bars: dat vind je bij STR’EAT Bars & Kitchens. Geert Blenckers en Jeroen van Schijndel van GJD Horeca openden afgelopen april de deuren van deze horecazaak in de bruisende wijk Strijp-S. Je kan hier in de ochtend terecht voor een kopje koffie en gebak, en tijdens de lunch strijk je er neer om te kiezen uit tien verschillende keukens. Later op de dag is er ook nog plek om te borrelen en dineren. STR’EAT beschikt dan ook over een uitgebreide drankenkaart met speciaalbieren, wijnen en verschillende cocktails.
In de historische Steentjeskerk is De Velosoof gevestigd. Hier zijn naast reguliere gasten óók fietsgasten welkom! Het is een combinatie van fietsenwinkel en fietscafé: een plek waar horeca en retail samenkomt. In het horecagedeelte geniet je van verschillende belegde broodjes of lunchplanken, en van diverse vis-, vlees en vegetarische gerechten in de avonden.
Tapasgerechten van over de hele wereld komen samen bij TR3S Tapasbar. Bij TR3S hanteren ze een all you can eat-concept, en op de menukaart vind je een breed aanbod van shared dining-gerechten als belegde pincho’s, sushi met surimi en truffelravioli. Eigenaren Mari de Jongh, Marjolein ‘t Riet, Jordy Picauly, Mandy de Jongh, Peter-Jan van Horsen en Natasja van Cuijlenborg staan aan het roer van de horecazaak, want TR3S is een familiebedrijf. In maart 2024 openden zij de tiende vestiging van de horecazaak, en dit keer in Eindhoven. De inrichting is hip met neonlichten en groene bekleding aan de muren en houten tafels. De grote bar is ook zeker niet te missen!
Tafelen bij kaarslicht, eten aan de bar en met een cocktail in je hand luisteren naar muziek: het kan allemaal bij LouLou aan de Vestdijk. De gerechten in de keuken zijn geïnspireerd op de keukens uit diverse landen rondom het Middellandse Zeegebied en Azië. Bij binnenkomst hangt er een cozy sfeer door de dieprode, rustige kleuren en de gedimde lichten uit de hanglampen aan het plafond. Café LouLou is van Younique Concepts in samenwerking met Bontgenoten en This is Live Group. Kevin van Eerd is mede-eigenaar.