Binnenkijken bij Bar Bù in Rotterdam: 'Kantonese en Franse keuken'

Bar Bù interieur

Binnenkijken bij Bar Bù in Rotterdam: 'Kantonese en Franse keuken'

Rotterdam is een nieuwe restobar rijker: Bar Bù. Het restaurant van Robin Bravenboer, Merijn Sips en Christiaan Bergers – de eigenaren van River Bar in Rotterdam - opent 10 april en is gevestigd in het voormalige MARA by FLIPP aan de Van Vollenhovenstraat in het Scheepvaartkwartier. Voorheen huisde hier het befaamde restaurant La Stanza. "Bij Bar Bù komen de Kantonese en Franse keuken samen."

Tekst: Nadine Muijt
Foto's: Sophia van den Hoek van Studio Unfolded - @un_fold_ed

Experimentele keuken

Bar Bù is een fusie van de Kantonese en Franse keuken. Op het menu vind je een scala aan gerechten, variërend van Chinese ham, kikkerbilletjes, zeebaars en wagyu tot huisgemaakte loempia's en dimsum, bereid door een combinatie van Chinese en Frans opgeleide koks. "Er is voor ieder wat wils", benadrukt mede-eigenaar Merijn Sips. “De gerechten zijn ontworpen voor shared dining, waardoor gasten binnen kunnen lopen voor zowel kleine hapjes als uitgebreide diners.”

"De keuken van Bar Bù is experimenteel" legt Sips uit. "Klassieke smaken worden gecombineerd met moderne technieken, maar zonder al te veel poespas." De keuken is niet bang om gedurfde smaakcombinaties te proberen. Dat blijkt onder andere uit de huisgemaakte dumpling met varkensvlees, garnaal en shiitake, geserveerd met paling.

*De tekst gaat onder de foto's verder.
Bar-Bu-Rotterdam-Food-Sophia-van-den-Hoek-1 Bar-Bu-Rotterdam-Food-Sophia-van-den-Hoek-2


‘Bar vibe’

Op de eerste verdieping van Bar Bù bevindt zich een cocktailbar met lounge, waar elke dag twee bartenders cocktails bereiden voor de gasten. Hoewel boven ook hapjes worden geserveerd, fungeert de begane grond meer als restaurant. Hier is plaats voor zo'n zestig gasten. De drie ondernemers streven – net als bij River Bar – naar een 'bar vibe', en realiseren dit met hoge zitplekken. "Aan de voorkant van de zaak hebben we een verhoogd podium gebouwd, zodat gasten in lage stoelen toch op hoogte zitten", legt Christiaan Bergers uit. Achter het restaurant zit er een binnentuin van ruim 200 m2 verschuilt.

De doelgroep van Bar Bù is gemixt. “Van jong tot oud is hier welkom”, vertelt Bergers. “Net als bij River Bar is de kwaliteit van het eten goed en ligt de servicegraad hoog. Wel op een gezellige manier, want het moet niet stijf zijn. Mensen die dat kunnen waarderen, daar richten we ons op.” De ondernemers ambiëren om zeven dagen open te zijn voor lunch én diner.

*De tekst gaat onder de foto's verder.

Bar-Bu-Rotterdam-Drinken-Sophia-van-den-Hoek-2 Bar-Bu-Rotterdam-Interieur-Sophia-van-den-Hoek-11


Chinese kunst en antieke ornamenten

Klassiek Chinees gecombineerd met het moderne van nu; dat kenmerkt het interieur van Bar Bù. De restobar heeft niet één eyecatcher, maar vele. Meteen bij binnenkomst vind je twee antieke Chinese tempelleeuwen op sokkels, in de gang staat een Chinees beeld en er zijn veel antieke ornamenten te vinden. Het antieke wordt in harmonie gebracht met moderne meubels. "We hebben comfortabele stoelen en nieuwe tafels", vertelt Sips. "Aan de muren hangen moderne lampen, uiteraard met een Chinese uitstraling."

Het interieur hebben de ondernemers niet volledig uit handen gegeven. Samen met Bergers Interieurs, de interieurontwerpstudio van de vader en zus van Christiaan Bergers, hebben zij het creatieve concept bedacht en uitgewerkt.

Bar-Bu-Rotterdam-Interieur-Sophia-van-den-Hoek-1
Bar-Bu-Rotterdam-Interieur-Sophia-van-den-Hoek-10 Bar-Bu-Rotterdam-Interieur-Sophia-van-den-Hoek-12
Bar-Bu-Rotterdam-Interieur-Sophia-van-den-Hoek-4
Bar-Bu-Rotterdam-Interieur-Sophia-van-den-Hoek-2 Bar-Bu-Rotterdam-Interieur-Sophia-van-den-Hoek-9
Artikel delen