Hotel The Diamond en Grand Café Heineken Hoek in Amsterdam openen in augustus
In augustus opent boetiekhotel The Diamond aan het Leidseplein in Amsterdam. Dit veelbesproken hotel, ontworpen door architect Roberto Meyer brengt ook de Heineken Hoek als grand café terug dat volledig gerestyled is. The Diamond opent gefaseerd, waarbij na augustus meer nieuwe concepten in het hotel worden geïntroduceerd. Zo openen later onder andere een cocktailbar en fine dining-restaurant. Yip Group (van horecaondernemer Won Yip) en Q Hospitality Group zijn eigenaar. Mathilde van der Weerd is directeur.
Beelden: Denise Valk (portretfoto's) en Too Many Agencies (art impressies)
De Heineken Hoek is al decennia een begrip aan het Leidseplein. Om die iconische status te onderstrepen, is bij de ontwikkeling van het nieuwe boetiekhotel The Diamond van meet af aan ruimte gehouden om de Heineken Hoek volledig aangepast volgens de modernste maatstaven terug te brengen. Het grand café is open voor een kop koffie, lunch, diner en borrel op het terras.
Yip Group en Q Hospitality Group
The Diamond wordt gerund als joint venture tussen ervaren horeca- en hotelexploitanten Yip Group en Q Hospitality Group. Het huidige managementteam bestaat uit negen personen, waaronder executive chef Thomas Kooijman, die verantwoordelijk is voor alle keukens in The Diamond en chef van de Heineken Hoek Enrico Westkamp. Mathilde van der Weerd, die meer dan een jaar geleden begon als pre-opening manager, neemt de dagelijkse leiding op zich als directeur van zowel The Diamond als de Heineken Hoek.
Van der Weerd vertelt over de locatie: “De uitnodigende uitstraling en altijd geopende deuren maken dat iedereen altijd welkom is. De Heineken Hoek heeft een rijke geschiedenis en wij willen daar nieuwe hoofdstukken aan toevoegen. Van ontbijt tot laat in de avond blijft dit een ontmoetingsplek voor zowel Amsterdammers als bezoekers van de stad.”
*Tekst gaat verder onder de foto.
Op de foto v.l.n.r.: Mathilde van der Weerd, Enrico Westkamp, Thomas Kooijman en Nan Lont.
Design Hotel The Diamond
Architect Roberto Meyer verzorgde het design van Hotel The Diamond en koos voor een ontwerp dat een integraal onderdeel vormt van de stedelijke vernieuwing van het Leidseplein en omgeving. De bouwhoogte sluit aan bij de omliggende bebouwing. Tegelijkertijd vertelt het design een verhaal van de stad, waarin ooit de handel in edelstenen hoogtij vierde. Dit thema komt tot leven door de glinsterende glazen gevel, geïnspireerd door de beroemde Koh-I-Noor diamant. De 36 luxueuze kamers bieden een mix van internationale verfijning en hedendaags Nederlands design.
Design Heineken Hoek
Het interieur van de vernieuwde Heineken Hoek verzorgde Woodfever Hospitality Interior. Zij combineerden het iconische gevoel van de Heineken Hoek met een moderne twist. De bar vormt het middelpunt en heeft houten details, klavergaas en glas-in-lood-elementen, terwijl led-verlichting en spiegels zorgen voor een moderne uitstraling.
Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks:
- De nieuwste trends en ontwikkelingen binnen de Horeca
- Culinaire en interieur inspiratie
- Exclusieve content zoals: artikelen, interviews en ondernemersverhalen