Restaurant Elysianne met Creoolse keuken opent in Amsterdam
Op 17 januari opent Restaurant Elysianne officieel haar deuren aan de Ruysdaelstraat in Amsterdam Oud-Zuid. Dit nieuwe fine-diningrestaurant brengt de Creoolse keuken uit New Orleans naar Amsterdam en introduceert als eerste in Europa vernieuwde versies van 'bijna vergeten' recepten. De keuken van het restaurant staat onder leiding van chef Matt Pace.
Klassieke én bijna vergeten recepten
Het menu van Elysianne richt zich op seizoensgebonden gerechten, waarbij zowel klassieke als bijna vergeten Creoolse recepten centraal staan. Op het menu staan onder andere gumbo, crab boil en buttermilk bouillie. Deze en andere gerechten worden gepresenteerd met respect voor authenticiteit, maar ook met een verrassende twist. Daarbij kan elk gerecht worden gekoppeld aan een zorgvuldig door de sommelier uitgekozen wijn.
Het doel van Elysianne is om de Creoolse keuken van New Orleans en Louisiana een prominente plek te geven op het wereldtoneel van de gastronomie. Het restaurant wil dit bereiken door de keuken te presenteren in een setting die de gastvrije sfeer van New Orleans combineert met de verfijning van de Europese gastronomie.
Chef Matt Pace
Chef Matt Pace leidt de keuken van Elysianne. Pace won het Amerikaanse kookprogramma Beat Bobby Flay op het Food Network, waarin chef-koks de uitdaging aangaan om Bobby Flay (bekende Amerikaanse chef-kok) te verslaan.
"You start with the oyster and you end with the pearl", zo omschrijft Pace zijn culinaire creaties. Hiermee benadrukt hij hoe elk gerecht een transformatie ondergaat: van eenvoudige, pure ingrediënten tot verfijnde gerechten. Zijn keuken vertelt verhalen over de tradities, geschiedenis en culturele invloeden van de Creoolse keuken. Deze combineert hij met zijn eigen visie en ervaring.