Restobar Massalia van chef Angelo Kremmydas geopend in Amsterdam-Oost

Massalia Amsterdam

Restobar Massalia van chef Angelo Kremmydas geopend in Amsterdam-Oost

Chef Angelo Kremmydas, eigenaar van Gitane in Amsterdam, heeft op 14 augustus zijn nieuwe restobar geopend genaamd Massalia. De nieuwe horecazaak zit gevestigd op het Beukenplein in Amsterdam-Oost en is vernoemd naar de Griekse naam voor Marseille, wat ooit ontdekt is door Grieken. De eigenaar en chef Kremmydas heeft Griekse roots, en die zijn terug te vinden op de menukaart.

Massalia

Angelo Kremmydas, ook bekend van Gitane in Amsterdam-West, brengt zijn mix van smaken en culturen naar deze nieuwe horecazaak op het Beukenplein. Massalia is een restobar waar de Franse stad Marseille en Griekenland samenkomen. Gasten kunnen hier dagelijks terecht voor diner, en in het weekend ook voor de lunch. De gerechten zijn á la carte en geschikt voor shared dining.
Angelo-Kremmydas-Massalia-Amsterdam
Chef en eigenaar van Massalia: Angelo Kremmydas

Het menu

Het menu bestaat uit gerechten geïnspireerd door zowel de Franse als Griekse keuken. Chef Kremmydas benadrukt zijn mediterraanse roots met een gevarieerde selectie van kleine gerechten om te delen. De gerechten zijn licht en veelzijdig, met zowel vegetarische, veganistische, vis- en vleesgerechten. Op de kaart staan gerechten, zoals octopusterrine, langoustines van de BBQ, huisgemaakte koulouri, tarama en schnitzel sardines.

*De tekst gaat verder onder de foto's. 

Interieur-Massalia-2 Interieur-Massalia-Amsterdam

Terras

Massalia biedt een ruim, zonnig terras met 120 zitplaatsen, overdekt met parasols. Vanaf drie uur 's middags kun je er terecht voor een creatieve ‘nibbles’, geschikt om mee te starten voordat het diner begint of voor bij de borrel. De gevel van het pand, de warme terracottakleur, draagt bij aan de mediterraanse sfeer.

Het team

Chef en eigenaar Angelo Kremmydas heeft zijn ervaring opgedaan in gerenommeerde keukens, zoals NOPI (Ottolenghi, Londen), Nacarat (Ron Blaauw), Maris Piper (The Breda Group) en BAUT (Michiel van der Eerde). Vorig jaar juli opende hij zijn eerste restobar Gitane. Na de start van dit restaurant, zet hij zijn volgende stap met Massalia, dat dicht bij zijn Griekse roots staat. Hij werkt samen met zijn sous-chef Vasilis Kotsianidis, momenteel keukenchef bij Gitane en voorheen sous-chef bij restaurant MARIE van Hotel l’Europe.

De maître is Bas Hazen, nu ook werkzaam bij Gitane als restaurantmanager. Hij deed onder andere ervaring op bij verschillende culinaire zaken in Amsterdam, zoals Restaurant BREDA, Maris Piper en Gitane, en bij de sterrenzaak De Juwelier.

Gril-Massalia-Amsterdam Gerecht-Massalia-Amsterdam
Artikel delen