Theater- en horecaconcept Scala opent haar deuren in Amsterdam

Interieur Scala

Theater- en horecaconcept Scala opent haar deuren in Amsterdam

Vandaag, 13 juli opent Scala haar deuren aan de Van Hallstraat in de Westerparkbuurt, Amsterdam. Het is een theater -en horecaconcept ineen. Gasten stellen zelf hun avond samen en kiezen uit diverse voorstellingen met cocktails en bijpassende gerechten. De locatie heeft een modern restaurantgedeelte en vier theaterzalen. 

Scala is de vernieuwde en uitgebreidere versie van het populaire TapasTheater, dat de afgelopen jaren furore maakte in Amsterdam-Oost. TapasTheater werd in 2018 opgericht vanwege de groeiende behoefte naar een eigentijds invulling van het theaterbezoek. “Ik merkte om mij heen dat vrienden en familie steeds minder naar het theater gingen. Het snelle eten na een drukke werkdag, om vervolgens in een sfeerloze lobby in de rij te staan voor de toilet, bar en de garderobe; het stond ze tegen. Bij ons kunnen gasten zélf bepalen wanneer ze een voorstelling willen bekijken en wanneer ze willen genieten van eten en drinken,” vertelt oprichter Tessa Harmsen over haar concept.

Scala-Amsterdam-3

Inspelen op groeiende behoefte

Dat het concept de afgelopen jaren aansloeg, beek wel uit de keer op keer volgereserveerde avonden. Daarom was de stap naar een grotere locatie nodig. Niet alleen wordt Scala bijna twee keer zo groot t.o.v. het oude TapasTheater, ook wordt het food & drinks-menu flink uitgebreid. Zo vind je op de kaart een uitgebreide selectie van antipasti, mezze en flammkuchen. De one-of-a-kind theaterervaring blijft onveranderd want zoals Harmsen zegt: “Het is de hoogste tijd dat nog meer mensen kunnen genieten van een uniek avondje uit. Het concept werkt en met Scala kunnen we ons nog beter aanpassen op de wensen van onze gasten”.

Mix aan genres

Scala presenteert elke avond een mix aan verschillende genres, van cabaret tot toneel en muziek tot dans. Door de diversiteit aan genres en de duur van de voorstellingen is het voor bezoekers interessant om meerdere voorstellingen op één avond te bezoeken. Doordat in de regel artiesten twee weken in Scala spelen kunnen ze veel vlieguren maken. Dit is waardevol voor gevestigde namen die een eigen (solo-)voorstelling willen opvoeren, maar ook voor opkomende theatermakers die een publiek aan zich binden. Zo hebben o.a. Merol, Lisa Ostermann (Winnaar Leids Cabaret Festival) en Luuk Ransijn (Winnaar Amsterdams Kleinkunst Festival) zich kunnen ontwikkelen.

Scala-Amsterdam-1 Scala-Amsterdam-2
Scala-Amsterdam-5
Artikel delen