De drie uitschieters: deze horecaondernemingen in Rotterdam moet je zien

De drie uitschieters Rotterdam

De drie uitschieters: deze horecaondernemingen in Rotterdam moet je zien

In de nieuwe rubriek ‘De uitschieters’ licht Entree elke week een aantal hotspots toe in een nieuwe stad. Van restaurants die zijn beloond met een Michelinster tot cafés met een unieke cocktailkaart. Dit zijn de restaurants waar je als horecaondernemer eens een kijkje moet nemen. Deze week: Rotterdam.

 

Tekst: David Boersen

OX

OX is het nieuwe Chinees speakeasy-restaurant van Rotterdam. Het is een project van horecagroep Mess (van Nikki van Dijk, Roeland Flierman en Tijmen Meijer) en chef Alexander Wong, gastvrouw Nienke van der Neut en barman Jacopo Di Domenico. Het restaurant werd recent genomineerd voor een Entree Award in de categorie ‘Best new dine & drink concept’. OX is een Chinees speakeasy-restaurant met internationale allure. Het restaurant ligt om de hoek van het Hofplein verscholen tussen de horecazaken Biergarten, Annabel en de Hofbogen. Het menu van OX bestaat uit kleine gerechten uit de Maleisisch/Chinese keuken die gedeeld kunnen worden. Naast het à-la-cartemenu serveert OX ook een chefsmenu. De keuken is verfijnd, er is een uitgebreide (natuur)wijnkaart en ook zijn de gerechten goed te combineren met een van de vele cocktails die OX op de kaart heeft staan.

Grote bar OX
De bar van OX

NRC

‘First we eat, then we dance’, is het motto van het Nieuw Rotterdams Café, in de volksmond NRC. Het café-restaurant is een begrip in de populaire Witte de Withstraat. Het Metropole Café transformeert ieder weekend van café-restaurant in club. NRC hanteert een uitgebreide menukaart. Van burgers, vegan gerechten, small bites, verschillende proefplanken en diners tot goede salades. De cocktailkaart bestaat uit een aantal bekende klassiekers, waarvan sommige met een moderne twist. NRC serveert hun amaretto sour bijvoorbeeld ook met matcha en de bekende margarita kan ook besteld worden met een twist van mango. Na het diner kan er worden gedanst op muziek van live dj’s. Het genre is breed: boven kan genoten worden van funk, soul en latin, beneden in de NEXT haal je cocktails, mixers en worden r&b-hits gedraaid.

NRC gevel NRC Rib eye

 

Café Prêt à Boire

Het café Prêt à Boire opende afgelopen voorjaar aan de Bloemfonteinstraat in Rotterdam. Maud van Berlo, onder andere bekend van Blije Wijnen in de Fenix Food Factory, is de eigenaresse. In het café hebben ze onder meer een grote selectie natuurwijnen. Naast de wijnen van Blije Wijnen wordt er ook ruim ingekocht bij bevriende importeurs. Hier ligt de focus op landen die het café zelf niet voert zoals Georgië en Italië. Hierbij worden kleine hapjes geserveerd, zoals een klassieke paté ên croûte. Het gebruik van lokale producten staat hoog in het vaandel bij Van Berlo en is passend bij de ideologie achter het café. De bieren zijn wat dat betreft een uitzondering, deze komen van brasserie De La Senne in Brussel.

Pret a Boire
Café Prêt à Boire
Artikel delen