DoDo Café in Rotterdam introduceert nieuwe chef én kaart
DoDo Café in Rotterdam ging in 2019 open en sleepte vorig jaar de titel 'Best New All Day Concept' binnen tijdens de Entree Awards 2021. De jury was onder de indruk van de inrichting: "Alsof je in een film bent." Toch blijft DoDo zich continu ontwikkelen en introduceert daarom dit najaar een nieuwe kaart én chef.
Foto's: Rick Arnold
Feestelijke aftrap
De aankondiging van de nieuwe chef en kaart trapte DoDo afgelopen maandag af tijdens de Love Birds after summer party, in samenwerking met MissPublicity. Tijdens het event deelde DoDo haar liefde en passie voor uiteenlopende culturen en smaken met de aanwezigen. Gasten kregen een voorproefje van de signature dishes op de nieuwe kaart.
Broedplaats voor creative en social birds
DoDo heeft zeven ruimtes met elk een eigen sfeer. De decors zijn gevuld met kunstwerken uit verschillende landen, gerecyclede materialen, vintage meubelen en historische pronkstukken. Zo is er een boeg van een schip uit 1890 en heeft DoDo voor een kunstwerk op de muur artiesten helemaal uit Japan over laten vliegen. Ook opvallend zijn de vijf portretten die de Rotterdamse tattooartiest Jan Willem speciaal voor DoDo heeft gecreëerd.
Eigenaar Tan Do, wie ook twee locaties van Little V runt, beschrijft de sfeer als: “We hebben allemaal unieke hoekjes gecreëerd met verschillende sferen, kleuren en interieurs. Je ziet overal oude details, boekenplanken, tegels, banken, fauteuils, posters, spiegels en meer. Mijn zaken zijn, net als Rotterdam, nooit af. Ik zoek altijd naar mogelijkheden om ons aanbod te verbeteren. Niets staat stil, de tijd niet, de stad niet en wij mensen ook niet.”
*Tekst gaat verder onder de foto's.
Het nieuwe menu van DoDo Café
Op DoDo's kaart staan shared-dining-gerechten met uiteenlopende smaken. Sinds dit jaar is er een nieuwe chef: de Rotterdamse Christiaan van der Steen. Hij gaf zijn eigen twist aan het menu. De focus op de internationale keuken bleef echter wel hetzelfde. Gasten proeven nog steeds gerechten vanaf de mediterrane kust tot aan het Midden-Oosten en Azië. Denk aan Bao Bao Heaven met crunchy chicken, Summer Crush met verse tonijn, watermeloen en gebakken banaan of Sticky DoDo met sticky rice, kokos passievrucht ijs en mango mousse.
Van der Steen: “Na ervaring op te hebben gedaan in uiteenlopende zaken en keukens, wist ik direct bij binnenkomst dat ik bij DoDo op de juiste plek zat om mijn passie tot uiting te laten komen. De blijheid en gelukzaligheid die de keuken kan brengen bij haar gasten is een van de belangrijkste factoren van de horeca en als chef heb je de vrijheid om dit te creëren. Met een leuk, divers en energiek team ben ik blij om deel van Dodo uit te maken en uitdagende gerechten neer te zetten", aldus chef Christiaan van der Steen.
*Tekst gaat verder onder de foto.
Over DoDo Café
De samensmelting van historie, moderniteit, kunst en cultuur staat symbool voor de stad. Daarmee brengt DoDo een ode aan Rotterdam. Er is plek voor 220 gasten, verdeelt over zeven themaruimtes:
- The Grand Café
- The Cocktail Bar
- The Cigar Room
- The Havana Room
- The Tattoo Room
- The Social Stairs
- The Jazz Room.
Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks:
- De nieuwste trends en ontwikkelingen binnen de Horeca
- Culinaire en interieur inspiratie
- Exclusieve content zoals: artikelen, interviews en ondernemersverhalen