JRE-Nederland verwelkomde vijf nieuwe leden tijdens de jaarlijkse pers- en partnerlunch in Restaurant Aroma in Vaassen. Het culinaire netwerk groeit daarmee naar 39 leden. Daarnaast werd bekend dat voorzitter Marko Karelse volgend jaar wordt opgevolgd door Bjorn Massop. Bekijk de foto's onderaan het bericht.
Foto's: o.a. Saskia Beek Fotografie, Lemon Food Photography, Mariegold Twelve
Tijdens de bijeenkomst op 4 februari stelde JRE-Nederland de nieuwe leden officieel voor aan haar partners en de pers. Voorzitter Marko Karelse opende de middag met een korte introductie over de nieuwe bestuurssamenstelling, de strategische plannen voor 2030 en de ontwikkelingen binnen JRE. Daarnaast benadrukte hij de verlengde samenwerkingen met partners zoals Koppert Cress, Sligro, Annoncer, Diversey, Hanos en Proefstation.
Daarnaast werd er aandacht besteed aan de winnaars van de JRE-Awards 2025: ‘Chef van het Jaar’ Pasquale Carfora van Aroma in Vaassen, ‘Gastheer van het Jaar’ Lino de Vrede van Au Coin des bons Enfants in Maastricht en ‘Restaurant van het Jaar’ Spetters in Breskens van Laurent Smallegange.
Op internationaal vlak werd tien jaar Dining with the Stars met als thema: Smaken van de toekomst, met Mark Captein van Orangerie de Pol, gepresenteerd. Herman Cooijmans gaat op een Culinary Discovery at Sea met Swan Hellenic naar Trömso. De sterrenregen voor JRE-Oostenrijk met maar liefst 32 sterren en 14 groene sterren en nieuwe partner Marie-Stella-Maris
In 1974 richtte JRE zich als een kleine Franse vereniging op onder de naam Jeunes Restaurateurs de France. Dankzij het succesvolle concept en de grote internationale belangstelling, vooral uit Duitsland, Italië, België en Zwitserland, veranderde de vereniging in 1993 haar naam in Jeunes Restaurateurs d’Europe. Kort daarna sloten Nederland en Spanje zich aan.
Vandaag de dag is JRE-Jeunes Restaurateurs actief in 16 Europese landen met 390 ‘Jeunes Chefs’, heeft het meer dan 180 Michelinsterren en streeft het ernaar om wereldwijd uit te breiden. In 2016 introduceerde JRE de nieuwe naam en het logo met de slogan ‘Never-ending Passion’, die de basis vormt van het manifest dat elke Chef, partner en ondersteunende producent omarmt. In 2024 vierde JRE-Jeunes Restaurateurs haar 50-jarig bestaan met het Internationaal congres in Parijs, waar 500 JRE Chefs en gasten samenkwamen.
Lazuli in Enschede - Tim Staal en Marijn Waanders:
Fris in Haarlem - Eddie Meijboom en Julius Wever
The Church in Arnhem - Bart Leussink en Janiek van den Broeck
Steef in Leeuwarden - Stefan Visser en Elke Valk
Joelia in Rotterdam - Pieter Timmer en Sofiane Bons