Van mixologist tot horecaondernemer en voormalig Best Bartender: dit zijn de vijf juryleden van de competitie Best Bartender 2024, met Tess Posthumus als juryvoorzitter. Op maandag 4 november is restaurant-bar Ayla in Rotterdam een bartenders-walhalla en strijden meer dan honderd bartenders om de befaamde titel Best Bartender. De redactie van Entree Magazine vraagt ieder jaar passende professionals voor de jury. Lees hieronder wie dat dit jaar zijn. Goed om te vermelden: jureren gebeurt vrijwillig en onafhankelijk.
Tekst: Redactie Entree Magazine
Foto's: Ming Chao
Multi-awarded bartender, bareigenaar en auteur
Tess Posthumus won de jaarlijkse Entree-competitie Best Bartender in 2012, heeft drie cocktailbars in Amsterdam (Flying Dutchmen, Dutch Courage Cocktails en Belly of the Beast), schreef cocktailboeken, ontwikkelde een eigen lijn bartools en is een veelgevraagd expert. Sinds 2013 is ze een vast onderdeel van de jury, en sinds 2022 is ze hoofdjurylid van Best Bartender.
Manager bij Flying Dutchmen Cocktails in Amsterdam en Best Bartender 2023
De van oorsprong Duitse Alina Lucia Cichozki kwam naar Amsterdam voor haar studie Media & Cultuur aan de UvA en een cursus bij de European Bartender School Amsterdam. Opgeleid door mentor Tess Posthumus is ze nu een van de managers bij Flying Dutchmen Cocktails. Vorig jaar kreeg ze de kans om een ‘cocktail apprenticeship’ te doen in New Orleans, tijdens Tales of the Cocktail, de grootste en belangrijkste cocktailconferentie ter wereld. Hier heeft ze veel geleerd over cocktails. Haar talent werd bekroond: ze werd uitgeroepen tot Best Bartender 2023. Afgelopen zomer keerde ze terug naar de cocktailconferentie in New Orleans als een van de Cocktail Apprentices Mentors.
Oprichter The Boilermaker Group, ondernemer en Best Bartender 2015
Lennart Deddens won Best Bartender 2015 en dat bleek een springplank voor zijn carrière: de bartender waagde met succes de stap naar het zelfstandig ondernemerschap. Inmiddels is hij mede-eigenaar van Boilermaker (all round drinks company voor merk activatie en cocktail catering), Cilinder Bar, The Stockroom en jeu-des-boulesconcept BOEL in Groningen en Leeuwarden. Sinds 2019 is hij ook jurylid in de Best Bartender-competitie van Entree Magazine.
Mixologist, ondernemer en Best Bartender 2007
Andrew Nicholls is een grote naam in cocktailland. Hij stond in de finale van meerdere internationale cocktailwedstrijden, adviseerde bekende bars wereldwijd en ontwikkelde een onlineprogramma waar meer dan 500.000 bartenders uit binnen- en buitenland aan deelnamen. Daarnaast kreeg hij de titel Best Bartender 2007.
Oprichter European Bartender School en winnaar Best Bartender 2018
Mads Voorhoeve werkt al sinds zijn vijftiende in de horeca. Hij heeft ervaring opgedaan bij verschillende topbars en werkte bij The Fabulous Shaker Boys. Daarnaast heeft hij meerdere cocktailkampioenschappen op zijn naam staan. Op dit moment zet hij zich in voor educatie binnen de barindustrie. Hij is de oprichter van de European Bartender School (EBS) in Amsterdam, waar jaarlijks zo'n 300 studenten worden opgeleid tot cocktailbartender. In 2018 won Mads de competitie Entree Best Bartender.