Entree Awards Best All Day Classic: dit zijn de 5 genomineerden 2023
In deze categorie kijken we naar horecabedrijven die al járenlang aan de top staan. Dit jaar: toegankelijke all day grand cafés (>150 zitplekken binnen) met een ‘iconische’ statuur. De genomineerden openden voor 2000 en draaien vanaf minimaal 10.00 uur. De uitreiking van de Entree Awards vindt plaats op maandag 27 november 2023 in Theater Amsterdam.
De categorie Best All Day Classic wordt mogelijk gemaakt door: Satelliet.
Juryleden Best All Day Concept:
- Maarten Wessels – gastvrijheidsdeskundige (Wessels Trainingen)
- Sanne Huisman – horecaondernemer (Teds all day brunch)
Bekijk hier de volledige jury van de Entree Awards 2023
1. Café Restaurant Amsterdam in Amsterdam
De enorme zaak van Charles Hollenkamp en Milène Hoving, ook eigenaren van Dauphine en De Plantage in Amsterdam, is te vinden in het voormalige pomphuis bij het Westerpark en opende in 1996. Inspiratie kwam destijds van de ‘bouillons’ in Parijs. Het restaurant staat bekend om de goede keuken, de grote kaart en de 's avonds met linnen gedekte tafeltjes. 'Cram’ is een plek die er anno 2023 nog steeds toe doet en heel veel Amsterdammers trekt. Een unieke prestatie om op die plek ver buiten het centrum zo’n volume te draaien met goede kwaliteit én om nog altijd mee te tellen voor de Amsterdammer.
2. ’t Voorhuys in Emmeloord
’t Voorhuys heeft een echte buurtfunctie: dit is een plek waar je als Emmeloorder met je vriendinnen een borrel doet, later een keer een date hebt, dan zoveel jaar later een bruiloft en uiteindelijk zelfs een begrafenis-receptie meemaakt. ’t Voorhuys groeit met de gasten mee en is er voor iedereen. Eigenaar Twan Hakvoort wordt gezien als een topondernemer en ontving onlangs zelfs de titel Meesterondernemer van SVH. De schoonouders van Twan kochten de zaak in 1996 en maakten het tot wat het nu is. In 2013 nam hij het grandcafé over met zijn vrouw Renée zetten zij voort waar ooit mee is begonnen.
Foto's: Pim van der Maden en Sjors Evers
3. Loos in Rotterdam
Rotterdam kent een aantal horecabegrippen en Loos is daar één van. De zaak straalt absoluut grandeur uit en wordt niet voor niets Parijs aan de Maas’ genoemd. Loos begon in 1908 aan het Hofplein, maar is sinds 1988 gevestigd in het monumentale Atlantic huis, een prachtig hoekpand. Dat zo’n all day-volumezaak buiten het centrum uitstekend weet te draaien, is knap. Dagelijks komen hier nog veel Rotterdammers. De zaak werd twee jaar terug door Herman Hell overgenomen. Deze horecaman won onlangs de Rotterdamse Ondernemersprijs omdat hij met zijn horeca echt iets doet voor de stad Rotterdam. Loos is daar een mooi voorbeeld van.
4. Dudok in Rotterdam (locatie Meent)
Dudok is een begrip in Rotterdam. In 1991 openden Ton van Zanten en Aad van der Wel de eerste locatie aan de Meent in Rotterdam, vernoemd naar de architect van het bekende hoge, statige en lichte gebouw: Willem Marinús Dudok. Inmiddels zijn er vijf locaties (drie Rotterdam, één Den Haag en één Arnhem, en allemaal te vinden in ruime, hoge panden) en is er een eigen bakkerij in Barendrecht voor de iconische en landelijk verkrijgbare Dudok-appeltaart en andere patisserie. De Dudok Horeca Groep is samengegaan met Dudok Vastgoed (toevallig dezelfde naam) van Ewald Dudok.
5. 't Goude Hooft in Den Haag
’t Goude Hooft is niet meer weg te denken uit de Haagse binnenstad. Sterker nog, het is een van de markantste gebouwen van het Hofkwartier en zit nog dagelijks vol. In de vijftiende eeuw begonnen als herberg, en inmiddels vanaf ’s ochtends 9.00 uur een bruisend middelpunt van de stad waar de krant wordt gelezen, geborreld en gegeten. Het bedrijf bestaat al heel lang, en sinds in handen van Jan van Asselt, die het (destijds met horecaondernemer René Bogaart) grondig liet verbouwen. Daarnaast beschikt ’t Goude Hooft over acht hotelkamers en worden er events georganiseerd.
Benieuwd naar de genomineerden in de andere categorieën?
De genomineerde ondernemers in de elf categorieën én de Best Bartender en Horecaondernemer van het Jaar krijgen op 27 november tijdens een feestelijke avond te horen wie er met de felbegeerde Entree Awards naar huis gaan. Een vakjury van o.a. designers, ondernemers, conceptontwikkelaars en trendwatchers beoordeelt de genomineerden in de elf categorieën. Bekijk hieronder alle genomineerden van de Entree Awards 2023:
- Genomineerden Best New Hotel < 20 rooms
- Genomineerden Best New Hotel 60+ Rooms
- Genomineerden Best New Dine & Drink Concept < 150 Guests
- Genomineerden Best New Dine & Drink Concept 150+ Guests
- Genomineerden Best New Cocktailbar
- Genomineerden Best New Restobar
- Genomineerden Best New Cafe
- Genomineerden Best New Beachclub
- Genomineerden Best New Scale Up Concept
- Genomineerden Best New Restaurant Design
- Genomineerden Best All Day Classic
Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks:
- De nieuwste trends en ontwikkelingen binnen de Horeca
- Culinaire en interieur inspiratie
- Exclusieve content zoals: artikelen, interviews en ondernemersverhalen