Entree Awards Best New Dine & Drink 100 - 125 guests: dit zijn de 5 genomineerden 2024
Entree Awards Best New Dine & Drink 100 - 125 guests: dit zijn de 5 genomineerden 2024
De genomineerden hebben zowel een restaurant- als barfunctie en zijn 'hotspots’ waar de hele avond een energieke vibe voelbaar is. En dat alles in een eigentijds interieur met oog voor styling die perfect past bij het concept. Het winnende concept - met ruimte voor 100 tot 125 gasten - is een plek waar je na een lange werkdag behoefte aan hebt! De uitreiking vindt plaats op 2 december 2024 in Theater Amsterdam.
De categorie Best New Dine & Drink 100 - 125 guests wordt mede mogelijk gemaakt door Komos Tequila.
Juryteam Best New Dine & Drink 100 - 125 guests
- Marijke Schreiner - directeur StayOkay
- Christophe Beaumont - hotelier/ondernemer (o.a. Beaumont Hotel en Brasserie Harry's)
> Bekijk hier de volledige jury van de Entree Awards 2024
1. Café-brasserie Nationaal in Den Haag
Horecaondernemer Maarten Hinloopen opende recent, samen met een compagnon, Café Nationaal aan de Prinsegracht in Den Haag. Het is zijn tiende horecazaak. Hinloopen is trots op het resultaat. “Café Nationaal is weer in ere hersteld.” De verbouwing van het Rijksmonument uit de zeventiende eeuw duurde twee jaar. Café Nationaal bestaat nu uit twee gedeeltes, met elk hun eigen sfeer. Voor vinden gasten de bar en het cafégedeelte, achterin gaan ze een lage trap op en komen ze in het restaurantgedeelte, dat doorloopt op de vide.
Een brasserie zoals je ze in Parijs vindt, maar dan met een Brusselse touch. Voor de keuken trok hij chef-kok Jermaine Huisman (o.a. Capriole en Hotel Des Indes) aan. Op de kaart een menu met een Brusselse twist. En een café waar service met een hoofdletter wordt geschreven. Maarten Hinloopen is eigenaar van onder andere alle horecazaken (o.a. de Zwarte Ruiter, VaVoom, Hoender & Hop, de Boterwaag) op de Grote Markt in Den Haag.
2. Bello Gio's by the River in Amsterdam
Bello Gio’s by the River opende begin november 2023 aan de NDSM-Kade in Amsterdam, een initiatief van horecagroep RB Horeca. Bello Gio’s by the River is de ‘zoon’ van het Italiaanse restaurant Lolo, ook in Amsterdam. Het restaurant belooft een authentieke Italiaanse ervaring met een extravagant interieur en een smaakvolle kaart, waardoor bezoekers worden ondergedompeld in mediterrane sferen. Bello Gio’s by the River is een restaurant met een eigenzinnige blik op Italiaanse cultuur en lifestyle, waar bezoekers zich in een andere wereld wanen.
In samenwerking met Too Many Agencies is het interieur tot stand gekomen. Dit bureau was tevens verantwoordelijk voor het interieur van Lolo en Secret Garden in Amsterdam. Verwacht een combinatie van aardetinten met Italiaanse patronen, muren met azuurblauwe strepen en klassieke Italiaanse decoratie. De hoge gedecoreerde bogen die de raampartij aan de voorzijde van de trattoria omlijsten verwijzen naar de statige barokke gebouwen in Italië en zijn onmiskenbare blikvangers. In het midden van de zaak verrijst een grote regenboog die dienst doet als roomdivider.
Foto's: Today's Brew
3. Mairie in Berkel en Rodenrijs
Mix mediterrane smaken uit Frankrijk, Italië en Spanje met een stijlvol design en je krijgt het hippe restaurant Mairie in Berkel en Rodenrijs. Middelpunt van de zaak is de bruisende bar waar je plaatsneemt voor verfrissende cocktails en kleine bites. En de bar is niet het enige dat bruist, want in het weekend draait er ook een dj. Liever een eigen feestje bouwen? Kan ook: het souterrain onder het restaurant huur je af voor feesten, partijen en vergaderingen. Ondernemersduo Letty Wuyts en Sam Oosterveer is eigenaar en heeft ook het verderop gelegen succesvolle restaurant Ferro.
4. Soulkitchen in Amsterdam
Soulkitchen opende afgelopen mei haar deuren in een historisch pand in hartje Amsterdam. De zaak is een levendige mix van een restaurant en het nachtleven, waar je direct na het dessert de dansvloer op kunt. Initiatiefnemers zijn Max en Koen van den Berg, Fulco Jellema, Jonathan Teclemariam, Gianni Schouten, Silven Valkhof en Sander Groet. De naam Soulkitchen is een hommage aan de klassieke discotheek die in de jaren negentig op dezelfde locatie gevestigd was, maar in 2003 haar deuren sloot.
“De naam sluit mooi aan bij dit nieuwe concept", zegt Sander Groet, een van de initiatiefnemers van Soulkitchen. "We voegen iets nieuws toe aan het Amsterdamse uitgaansleven. Ons doel is om een plek te creëren waar je (lang) dineert en daarna kunt dansen.” Het menu van Soulkitchen bevat gerechten geïnspireerd door de Nikkei cuisine — een mix van Peruaanse en Japanse culinaire tradities. Ook beschikt Soulkitchen over een uitgebreid cocktailmenu met dranken als de frisse Show Me Love met lychee likeur en basilicum en de Sakura Old Fashioned met Nikka whisky.
5. The Local Club in Gorinchem
Gorinchem is met The Local Club een nieuwe hotspot rijker. Ondernemer Pieter van Reeuwijk en chef Tonny van Houwelingen openden in maart het all day-concept, met meer dan honderd zitplaatsen, een basement voor nog eens zeventig gasten en ook een terras met zeventig plekken. Designbureau Horeca Sfeermakers is verantwoordelijk voor het ontwerp, dat gekenmerkt wordt door messing-elementen, rookglas en behang met uitgesproken prints en texturen.
The Local Club is gevestigd in het voormalige Mykonos, het Griekse restaurant dat Van Houwelingen en Van Reeuwijk vorig jaar overnamen en ombouwden tot dit all day-concept waar wereldse gerechten bereid worden met kwalitatieve, seizoensgebonden en vooral lokale producten. Het monumentale pand grenst aan de voorkant aan een winkelstraat, en aan de achterkant kijken gasten uit op de Lingehaven en de Linge. In het restaurant op straatniveau, zijn er 112 plekken voor gasten, in het souterrain is er nog eens plaats voor zeventig gasten. Deze basement wordt met name gebruikt voor grote groepen, babyshowers, bedrijfsfeesten en in het weekend draait hier een dj.
Foto’s: Peter Baas
Design: Horeca Sfeermakers
Benieuwd naar de andere nominaties?
De genomineerde ondernemers in de elf categorieën, Best Bartender en Horecaondernemer van het Jaar krijgen op 2 december tijdens een feestelijke avond te horen wie er met de felbegeerde Entree Awards naar huis gaan. Een vakjury van o.a. designers, ondernemers, conceptontwikkelaars en trendwatchers beoordeelt de genomineerden in de elf categorieën. Bekijk hieronder alle genomineerden van de Entree Awards 2024:
- Genomineerden Best New Boutique Hotel
- Genomineerden Best New Dine & Drink <100 guests
- Genomineerden Best New Dine & Drink 100-125 guests
- Genomineerden Best New Dine & Drink >125 guests
- Genomineerden Best New Restobar
- Genomineerden Best New Cocktailbar
- Genomineerden Best New All Day Concept
- Genomineerden Best New Fine Dining Concept
- Genomineerden Best New Rooftop
- Genomineerden Best New Entertainment Concept
- Genomineerden Beste Jaarrond Terras
Mede mogelijk gemaakt door
Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks:
- De nieuwste trends en ontwikkelingen binnen de Horeca
- Culinaire en interieur inspiratie
- Exclusieve content zoals: artikelen, interviews en ondernemersverhalen