Entree Awards Best New Dine & Drink > 125 guests: dit zijn de 5 genomineerden 2024

Entree Awards 2024 - Best New Dine & Drink >125 guests - Nominaties - Header

Entree Awards Best New Dine & Drink > 125 guests: dit zijn de 5 genomineerden 2024

Bij de genomineerden kan de gast terecht voor zowel food als drinks en is de hele avond een energieke vibe voelbaar. Bij het winnende concept kloppen de voor- en achterkant en zorgen onder andere f&b-aanbod, design en sfeer voor een avond waar je na een lange werkdag behoefte aan hebt! De uitreiking vindt plaats op 2 december 2024 in Theater Amsterdam.

 

De categorie Best New Dine & Drink >125 guests wordt mogelijk gemaakt door Coca-Cola.

Juryteam Best New Dine & Drink >125 guests

  • Chong Chu - horecaondernemer (o.a. Foodhallen en The Joint)
  • Ron Simpson - Skybox, The Avocado Show

> Bekijk hier de volledige jury van de Entree Awards 2024

1. Beso by Simonis in Scheveningen

Familiebedrijf Simonis opende onlangs haar achtste restaurant (na o.a. Catch en Encore): Beso by Simonis in Scheveningen. Het Spaans georiënteerde restaurant is naast de visafslag te vinden en aan het roer staan Naomi en Alain Simonis. De zaak heeft een internationale uitstraling en biedt ruimte voor 160 zitplaatsen binnen en 120 buiten. Opvallend is de open keuken, waar gasten aan kunnen eten en borrelen. Op de kaart staan Spaanse gerechten in een 'nieuw jasje'. Mede-eigenaar Alain Simonis: "De vernieuwing van Beso by Simonis zal het servicelevel en het internationale karakter van Spaanse restaurants omhoog krikken. Dat mist vaak nog in restaurants die deze keuken voeren." 

Foto's: Pim Ras en Sharman Media

2 - Beso by Simonis - Scheveningen
1 - Beso by Simonis - Scheveningen 3 - Beso by Simonis - Scheveningen

Bestel nu tickets

Tijdens de Entree Awards 2024 geniet je van een avond in showbizz-sfeer én is er een gevarieerde awarduitreiking met een spetterende afterparty. Wil je hier bij zijn? Bestel dan nu je tickets!

Bestel hier tickets

2. Ciao Belli in Breda

Breda heeft sinds februari een nieuw Italiaans restaurant: Ciao Belli. De zaak met een shared dining-concept heeft 160 plekken verdeeld over twee etages: beneden is er meer een ‘bar vibe’ waar je ook kunt eten, boven vind je gedekte tafels. De eigenaar is Patrick van Asch, bekend van onder andere Belgisch Biercafé Bruxelles, Café Noir en restaurant De Fazant. Ciao Belli heeft een uitgesproken interieur, met een funky twist: een bonte maar gebalanceerde mix van materialen uit Italië met onder andere marmer, een gouden pizzaoven en een disco-toilet.

In de horecazaak is een grote bar aanwezig die doorloopt tot achterin de zaak. Hieromheen zijn zitjes gecreëerd met hoge en lage tafels met kleurrijke lampen. Achterin de zaak bevindt zich een open keuken. Als je een blik omhoog werpt zie je een suède plafond met veel groen en bloemen en hangen er velours gordijnen.  

Foto’s: Lars Verkroost  
Design: Horeca Sfeermakers  en Van Venrooij Interieurbouw 
Licht en geluid: dEP de Sfeerontwerpers 

2 - Ciao Belli - Breda
1 - Ciao Belli - Breda 3 - Ciao Belli - Breda

3. 1NUL8 Basement in Rotterdam

Fabian Loveriks en Floris van der Sluis openden vorig jaar september hun nieuwste zaak 1NUL8 Basement in hartje Rotterdam. De ondernemers toverden hun voormalige restaurant Vandal om tot een moderne cocktailbar en restaurant. Dennis Koeslag verzorgde het interieur en haalde inspiratie uit het omliggende water. Zo is 1NUL8 Basement gehuld in groen-grijs-beige-tinten en bevat het tapijt de welving van golven. Midden in de zaak vind je een grote 3D-geprinte bar met diezelfde golven.

Artiest Laura Hersée maakte de muurschilderingen. “De tafels en stoelen zijn gemaakt in tinten van verweerd hout, en de banken en fauteuils zijn bekleed met zachte stoffen”, zegt Koeslag. Alles heeft een breezy en homy feel. Alsof je in een toffe hotelbar in Zuid-Frankrijk zit, en dan ook nog met een fantastische keuken.” Van der Sluis: “Iedereen voelt zich hier thuis. Dit is de plek voor een snelle borrel, uitgebreid diner, zakenlunch, cocktails met vrienden of een get together met familie. Het kan hier allemaal.” 

1 - 1NUL8 Basement in Rotterdam
2 - 1NUL8 Basement in Rotterdam 3 - 1NUL8 Basement in Rotterdam

 

4. Le Grand George in Amsterdam

Aan het Gustav Mahlerplein op de Amsterdamse Zuidas opende George de achtste vestiging: Le Grand George. De zaak kreeg een Parijse en New Yorkse twist en op de kaart vind je diverse creaties die geïnspireerd zijn op deze wereldsteden. Het kloppende hart van het restaurant – dat 140 zitplekken heeft, een vide en plek voor private dining - is de open keuken met rotisserie en grill, die je een front row beleving biedt van de chefs. Le Grand George combineert Frans chic met hedendaagse flair.

De inrichting is zowel elegant als gezellig: sfeervolle tafeltjes aan lange, comfortabele banken, ronde booths en een bordeauxrode marmeren bar. Framework Studio tekende opnieuw voor het design, dat typisch George is: herkenbare marmeren accenten en metrotegels, waarbij de kleurstelling van de andere restaurants als inspiratie diende. De glazen gevel biedt uitzicht op een zonnig terras. De geslaagde mix van jaren tachtig chroom, fluwelen bekleding, en natuurstenen vloeren zorgen voor een warme sfeer en een stedelijke vibe. 

1 - Le Grand George - Amsterdam

5. The Siren in Amsterdam

Restaurant The Siren is de nieuwe hotspot in Amsterdam. Dit all day-concept uit de koker van het team achter Secret Garden is een restaurant, bar en ontmoetingsplek met een Zuid-Europese keuken. Eigenaren zijn broers Roy en Mike Poppes en Michiel Dekker. Too Many Agencies realiseerde het interieur met als eyecatcher een beeld van een siren die over de gasten uitkijkt. Mike Poppes: “Met de siren als symbool nodigen wij onze gasten uit om te genieten van de beste gerechten en cocktails.”

Het restaurant heeft 160 zitplaatsen, een lounge met zestig zitplaatsen, een cocktailbar én een exclusief privé-eetgedeelte voor maximaal 22 gasten. De kenmerken van het Middellandse Zeegebied weerspiegelde architect Will Erens van Too Many Agencies in het interieur. Denk aan marmeren en koperen accenten voor een caleidoscopisch effect dat geïnspireerd is op lichtstralen onder water. Erens: “Het resultaat is een unieke dinerervaring die gasten meeneemt naar een wereld van ongeëvenaarde schoonheid en luxe, waarin elke hoek van de ruimte elegantie en verfijning uitstraalt.”  

Design: Too Many Agencies  
Foto's:
David Esser & Rinze Vegelien for Today’s Brew

1 - The Siren - Amsterdam 2 - The Siren - Amsterdam

Benieuwd naar de andere nominaties?

De genomineerde ondernemers in de elf categorieën, Best Bartender en Horecaondernemer van het Jaar krijgen op 2 december tijdens een feestelijke avond te horen wie er met de felbegeerde Entree Awards naar huis gaan. Een vakjury van o.a. designers, ondernemers, conceptontwikkelaars en trendwatchers beoordeelt de genomineerden in de elf categorieën. Bekijk hieronder alle genomineerden van de Entree Awards 2024:

Mede mogelijk gemaakt door

Logobalk-Coca Cola

 

Artikel delen