Na bijna twee jaar is DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station volledig vernieuwd, met een focus op moderne faciliteiten, een eigentijdse lobby, comfortabele kamers en duurzame innovaties. De nieuwe horeca (LuminAir, LOT61, WE ARE EDN) speelt een centrale rol. "De renovatie heeft DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station getransformeerd tot meer dan alleen een hotel."
De rooftopbar LuminAir, ontworpen door King Kongs, is uitgegroeid tot een bekende cocktailbar in Nederland. Onlangs ontving het een Entree Award voor Best New Cocktailbar 2024. LuminAir biedt een ON AIR cocktailmenu, ontwikkeld samen met kunstenaar Marit Harte, en organiseert activiteiten zoals Afternoon Tea in the Clouds, LuMini Hour, samenwerkingen met lokale artiesten en merken, en een lunchmenu. Het panoramische uitzicht over Amsterdam is een belangrijk kenmerk van de cocktailbar.
*De tekst gaat verder onder de afbeelding van LuminAir.
LOT61 serveert koffie in hun flagshipstore op de begane grond van het hotel. De barista’s gebruiken zorgvuldig geselecteerde bonen voor espresso’s, flat whites en filterkoffie. LOT61 werkt samen met LuminAir en biedt enkele koffiecocktails aan. Het interieur van de koffiezaak is ontworpen door Smörgåsbord.
*De tekst gaat verder onder de afbeeldingen van LOT61.WE ARE EDN, uitgesproken als ‘eden’, is een concept van StiR Creative Collective, het creatieve adviesbureau van Hilton, en opende de eerste locatie in DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station. Het restaurant heeft een huiselijke sfeer, geïnspireerd door de natuur. Het internationale menu wordt aangevuld met lokale gerechten en ingrediënten van leveranciers zoals De Pastafabriek uit Haarlem, Nice to Meat uit Almere en Broodheeren uit Raamsdonkveer. Het interieur bevat op maat gemaakt meubilair van De Compagnie en kunst van Jordy van den Nieuwendijk en Raquel Rodrigo, met Nederland als centraal thema.
*De tekst gaat verder onder de afbeelding van restaurant WE ARE EDN.Naast een restaurant, is WE ARE EDEN ook een bar. Net als het restaurant, is het ontworpen door We Want More. Ze hebben er een huiselijke plek van gemaakt waar gasten wat kunnen drinken, (bord)spelletjes kunnen doen en elkaar op een laagdrempelige manier kunnen ontmoeten. Omgeven door op Nederland geïnspireerde kunst van onder andere Evan Powell, Alexandra Verkerk en Simon Moore.
Uit de tap stromen verschillende huis- en speciaalbiertjes, zoals Oosterdok Pale Ale: speciaal gebrouwen voor Doubletree by Hilton Amsterdam Centraal Station. Een duurzaam biertje als hommage aan de rijke maritieme historie van Amsterdam en het Oosterdokseiland. Verder schenken ze er ambachtelijke en biologische limoncello en orancello van Limoncello Club uit Amsterdam. De drankenkaart biedt ook een ruim assortiment aan dranken die weinig of helemaal geen alcohol bevatten, zoals de craft soda’s van de Amsterdamse Frisdrank Fabriek.
*De tekst gaat verder onder de afbeeldingen van WE ARE EDN bar.
De lobby kreeg een speelse en warme uitstraling. De traditionele receptiebalie is vervangen door losse desks, en de verschillende kruizen op de ramen en aan het plafond hinten naar de Andreaskruizen van Amsterdam. Voor gasten die even snel iets willen halen voor onderweg is er de grab-and-go The Market van Hilton-partner Wundermart.
Opvallend is de kleurrijke compositie “Zomerse Heide” van Simone Post. Dit opvallende kunstwerk, is met de hand gemaakt van onder andere gerecycled textiel en stelt een wild bloemenveld voor. Het benadrukt zowel de duurzaamheid als artistieke innovatie van het hotel.
*De tekst gaat verder onder de afbeelding van de lobby.De 557 kamers en gangen van DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station zijn volledig vernieuwd door King Kongs en combineren functionaliteit met de Amsterdamse School. In de kamers vind je terracottatinten en natuurlijke materialen terug. In de gangen zijn acht werken te vinden van Anna’s Illustrations, geïnspireerd op verschillende iconische Amsterdamse Schoolgebouwen.
*De tekst gaat verder onder de afbeeldingen van de hotelkamers.
Met een investering van 2,5 miljoen euro zet DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station ook in op duurzaamheid en welzijn. Het hotel maakt gebruik van technologieën zoals intelligente bewegingssensoren, energiezuinige ledverlichting, raamfolies en high-tech installaties in de keuken, wat resulteert in een energiebesparing van 20 tot 30 procent. Tegelijkertijd zijn de back-of-housefaciliteiten volledig vernieuwd, inclusief kleedkamers, douches en kantine, om het welzijn van medewerkers te verbeteren.
Floris Licht, general manager van DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station: "De renovatie heeft DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station getransformeerd tot meer dan alleen een hotel, het is nu echt een bestemming op zich met vier prachtige venues die een absolute aanwinst zijn voor de stad. Het is het resultaat van twee jaar lang keihard werken."
"We hebben grote logistieke uitdagingen overwonnen om het grootste hotel van de Amsterdamse binnenstad volledig te renoveren, terwijl we al die tijd gewoon openbleven. Ik ben ontzettend trots op de inzet en toewijding van ons hele team, die geen enkele moeite heeft gespaard om elk detail van ons nieuwe product af te stemmen op onze visie van duurzaamheid, innovatie en het creëren van onvergetelijke ervaringen met een Amsterdams karakter."