Entree Awards Best New Dine & Drink < 100 guests: dit zijn de 5 genomineerden 2024
Bij de genomineerden kan de gast terecht voor zowel food als drinks en is de hele avond een energieke vibe voelbaar. Bij het winnende concept kloppen de voor- en achterkant en zorgen onder andere f&b-aanbod, design en sfeer voor een avond waar je na een lange werkdag behoefte aan hebt! De uitreiking vindt plaats op 2 december 2024 in Theater Amsterdam.
De categorie Best New Dine & Drink < 100 guests wordt mogelijk gemaakt door Les Vergers Boiron.
Juryteam Best New Dine & Drink <100 guests
- Ron Blaauw - chef en horecaondernemer (Ron Gastrobar*)
- Jeroen Veldkamp - Koffie-expert en horecaondernemer (Smelt, Coffeelab, The Villy)
> Bekijk hier de volledige jury van de Entree Awards 2024
1. Bar Bù in Rotterdam
Rotterdam is een nieuwe restobar rijker: Bar Bù. Het restaurant van Robin Bravenboer, Merijn Sips en Christiaan Bergers – ook de eigenaren van River Bar in Rotterdam – opende begin april. Bij Bar Bù komen de Kantonese en Franse keuken samen. Op het menu vind je een scala aan shared dining-gerechten, variërend van Chinese ham, kikkerbilletjes, zeebaars en wagyu tot huisgemaakte loempia’s en dimsum, Het interieur kenmerkt zich door klassiek Chinees gecombineerd met het moderne van nu.
De restobar heeft niet één eyecatcher, maar vele. Meteen bij binnenkomst vind je twee antieke Chinese tempelleeuwen op sokkels, in de gang staat een Chinees beeld en er zijn veel antieke ornamenten te vinden. Het antieke wordt in harmonie gebracht met moderne meubels. “We hebben comfortabele stoelen en nieuwe tafels”, vertelt Sips. “Aan de muren hangen moderne lampen, uiteraard met een Chinese uitstraling.” Samen met Bergers Interieurs, de interieurontwerpstudio van de vader en zus van Christiaan Bergers, hebben zij het creatieve concept bedacht en uitgewerkt.
Foto ’s: Sophia van den Hoek (Studio Unfolded)
2. Café Visscher in Leiden
De Rotterdamse chef-kok Arie Visscher opende Café Visscher op de Stationsweg in Leiden. Hij heeft het samen met Theor Verplancke, Singha Witteman en Paul Herman. Ondanks dat Visscher werkte bij sterrenzaken De Librije*** in Zwolle en Joelia* in Rotterdam, gooit hij het hier over een compleet andere boeg. Café Visscher is laagdrempelig en gezellig, een restaurant waar zonder poespas wordt gekookt.
Visscher: "Het is een plek waar ik zelf ook graag zou komen. Waar je net zo makkelijk afspreekt met vrienden, als voor een zakelijke lunch of een romantische date. Zo’n zaak die je iedereen durft aan te bevelen, omdat je weet dat het eten, de sfeer en de beleving er altijd goed zijn en achteraf niemand buikpijn hoeft te hebben van de rekening."
Foto's: Arjen Poort
Design: Too Many Agencies
3. Harper in Den Haag
Het nieuwe restaurant Harper is gevestigd in een monumentaal pand uit 1731 aan de Plaats, in het centrum van Den Haag. De vier eigenaren, Michael Tilkema, Melvin van der Meer, Kevin Gerrits en Piet Scholtes hebben samen meer dan honderd jaar ervaring binnen de Haagse en internationale horeca. Zo runnen Tilkema en Van der Meer naast Harper ook de Haagse zaken Jamey Bennett en Barlow. Restaurant Harper is verdeeld in verschillende ruimtes. In het souterrain heb je zicht op de open keuken waar de chefs de gerechten bereiden door middel van traditionele kookstijlen met een moderne twist.
Vanuit de entresol kijk je uit op de bar en het terras. The Upper Room heeft uitzicht over de Plaats en de Hofvijver en is exclusief af te huren voor private dining, een vergadering, een zakelijke meeting of een besloten evenement. Het design van Harper is klassiek en een tikkeltje modern met een huiselijk karakter. Ook beschikt het restaurant over een ruim terras.
Foto's: Sharman Media
Licht- en geluid: dEP de Sfeerontwerpers
4. L’Amour Toujours in Den Haag
Patrick van Aller opende onlangs met Michel Groenenberg bistro L’Amour Toujours in Den Haag. De Franse bistro is, op z’n zachtst gezegd, een uitbundige zaak die van top tot teen is ingericht om gasten een unieke avond uit te laten beleven. “L’Amour Toujours is dé bistro van de toekomst”, zegt Van Aller, ook eigenaar van Bar Bea en gastropub Van Kinsbergen in Den Haag.
“Grandeur, met respect voor het verleden. Fluweel en over de top lampen zijn elementen die deze sfeer versterken. In het midden van de zaak staat een eyecatcher: de bar, volledig in spiegels omhelsd. De achterwand is een andere eyecatcher. De gehele muur is bedekt met kunst, met hier en daar een knipoog. In de volksmond noemen we het ook wel een porno bistro. De zaak is over de top en lekker gek", zegt de ondernemer erover. Tegenover het ‘sexy design’ staat een traditionele menukaart. “Juist de combinatie van klassiek Frans eten in een futuristische sfeer vinden we heel tof.”
Foto’s: Sharman Media
5. Osteria Emilia in Utrecht
Het nieuwe Italiaanse restaurant Osteria Emilia in Utrecht heeft een shared dining-concept, waarbij kleine gerechten uit diverse regio’s van Italië worden geserveerd en met name uit de regio Emilia Romagna. Het restaurant is van de Nieuwe Garde Horeca Groep, ook eigenaar van tapasbar Sevilla in Utrecht. ESTIDA realiseerde het kleurrijke interieur van Osteria Emilia, dat is gevestigd in een eeuwenoude werfkelder aan de Utrechtse Oudegracht.
“Alles draait hier om gastbeleving, waarbij het horeca-interieur een essentiële rol speelt”, zegt Ruth van Toledo, van ESTIDA. “Of je nu komt voor een intiem diner of een feestelijke bijeenkomst, bij Osteria Emilia staat de gast altijd centraal. Dit wordt in het interieur ondersteund doordat elk detail zorgvuldig gekozen is om een warme en uitnodigende sfeer te creëren. Van het meubilair van Satelliet tot aan de bar, elk element draagt bij aan het totaalconcept.” Mede-eigenaar Sebastiaan van Geel: “Het is een samenspel van facetten waardoor je het gevoel hebt dat je in Italië bent. Denk aan groene tonen, marmer, citroenbomen, een kroonluchter en de open keuken.”
Design: E.S.T.I.D.A.
Benieuwd naar de andere nominaties?
De genomineerde ondernemers in de elf categorieën, Best Bartender en Horecaondernemer van het Jaar krijgen op 2 december tijdens een feestelijke avond te horen wie er met de felbegeerde Entree Awards naar huis gaan. Een vakjury van o.a. designers, ondernemers, conceptontwikkelaars en trendwatchers beoordeelt de genomineerden in de elf categorieën. Bekijk hieronder alle genomineerden van de Entree Awards 2024:
- Genomineerden Best New Boutique Hotel
- Genomineerden Best New Dine & Drink <100 guests
- Genomineerden Best New Dine & Drink 100-125 guests
- Genomineerden Best New Dine & Drink >125 guests
- Genomineerden Best New Restobar
- Genomineerden Best New Cocktailbar
- Genomineerden Best New All Day Concept
- Genomineerden Best New Fine Dining Concept
- Genomineerden Best New Rooftop
- Genomineerden Best New Entertainment Concept
- Genomineerden Beste Jaarrond Terras
Mede mogelijk gemaakt door
Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks:
- De nieuwste trends en ontwikkelingen binnen de Horeca
- Culinaire en interieur inspiratie
- Exclusieve content zoals: artikelen, interviews en ondernemersverhalen