Het nieuwe uitgaan: restaurants en bars krijgen vaker 'club vibes'

Shu in Amsterdam

Het nieuwe uitgaan: restaurants en bars krijgen vaker 'club vibes'

In restaurants op Ibiza, op Mykonos en in Dubai staan bijna altijd dj’s. Ook in Nederland zien we dit steeds vaker en zijn er voorbeelden van restaurants en (cocktail)bars met ieder weekend ‘club vibes’, zoals Bisous, Soulkitchen en SHU in Amsterdam. Een trend die jaren geleden begon met opzwepende brunches in onder andere Encore en Catch by Simonis in Scheveningen, maar die volgens experts nu snel gaat doorzetten naar de avond en de vroege nacht.

 

Tekst: Iris Kranenburg

Foto: Shu in Amsterdam door o.a. Chantal Arnts

 

Waar de meeste restaurants rond 22.30 uur leegstromen, weten sommige nieuwe restaurants juist vanaf dat tijdstip extra omzet te pakken. Bij het Frans-georiënteerde Bisous in Amsterdam staat bijvoorbeeld drie keer per week vanaf 22.00 uur een dj, op donderdag tot 1.00 uur en op vrijdag en zaterdag tot 2.00 uur. Mede-eigenaar Bas Noorman: “Alles blijft staan, maar de muziek gaat harder en verlichting wordt gedempt. De dj staat in het midden van de zaak en draait warme en soulvolle afrohouse.”

Noorman benadrukt dat Bisous geen club is met een dansende mensenmassa, maar dat gasten die hebben gegeten wel langer blijven tafelen en dat er nieuwe mensen binnenkomen voor een cocktail. “We verlengen de avond dus en bieden een volledige avond uit zonder dat je tot diep in de nacht op pad bent.”

Verder lezen?

Meer over het nieuwe uitgaan lees je via de Entree Digitaal App. Verder lees je nog meer exclusieve artikelen, die alleen beschikbaar zijn voor Entree-abonnees. 

Ga naar Entree Magazine Digitaal

Artikel delen