

Nieuwe restaurants in Rotterdam: neem een kijkje in deze 15 zaken
De afgelopen maanden openden veel nieuwe restaurants in Rotterdam. Van een rooftop en 'new era'-vleesrestaurant tot smashburgerconcepten en vernieuwde restaurants. Hieronder zetten we 15 nieuwe restaurants op een rij die de moeite waard zijn om te bezoeken.
1. Celest - januari 2025
In de top van de Zalmhaven opende Celest: een cocktailbar en restaurant ineen. Borrel en dineer op 190 meter hoogte, terwijl je een panoramisch uitzicht hebt over de stad. Het interieur, ontworpen door Doepel Strijkers Architecten, is geïnspireerd op een sciencefictionverhaal over een luchtballonreis naar de maan. Zo zijn er ‘moon pods’, een maanglobe en koele noorderlichtkleuren.
In de keuken bereidt Lars Drost (oud-souschef Ciel Bleu**, Amsterdam) fine dining-gerechten met Franse en Japanse invloeden. Exploitant is Magnicity.
Mai Mai Yakitori - januari 2025
Japans, Zuid-Koreaans, Chinees, Thais: het komt allemaal samen in Mai Mai Yakitori. Dit nieuwe restaurant heeft zoveel verschillende spiesjes op het menu dat je gewoon niet weet wat je moet kiezen. Eigenaren Antonio Hu en Dylan van Ee willen met dit concept de Aziatische eetcultuur naar Nederland brengen, waarbij doordeweeks uit eten gaan net zo normaal is als in het weekend.
3. Box Sociaal - december 2024
Een stukje Australië brachten Alex Than Aye en Yudhi Srinivasan naar de Middellandstraat met all day-bistro Box Sociaal. Het is inmiddels de derde vestiging van de ondernemers, waar je onder andere fried chicken, een stroopwafel-espresso martini en shakshuka proeft. Geen duidelijk thema dus, maar Australië heeft volgens Than Aye en Srinivasan ook geen eigen eetcultuur. Wat ze daarentegen wel heel goed kunnen, is verschillende producten importeren én zich eigen maken. Dat is dus precies wat de heren hier doen!
4. Multi Multi - december 2024
Lunch-café Multi Multi vind je in het Groothandelsgebouw in Rotterdam, waar elke week een nieuw menu op je wacht. Eigenaren Laurence van Bergeijk (bekend van het Vroesenpaviljoen) en Lieke van der Wel (Enough Magazine en OX Space) serveren hier smaakvolle, voedzame lunches. Of je nu kiest voor een warme maaltijd, een frisse salade of een rijkelijk belegd broodje: je kunt je lunch ter plaatse opeten óf meenemen. Hiermee willen Van Bergeijk en Van der Wel elk lunchmoment gezond en vooral lekker maken!
5. DRIPPY'S - november 2024
Burgerzaak Drippy’s is het nieuwste horecaconcept van horecaondernemer Ad Schaap, tv-presentator Kaj Gorgels en Colin Knopper. De eerste locatie opende in november 2024 en is zo succesvol dat er een tweede opening gepland staat voor april 2025. Centraal staat de authentieke smashburger: sappig, smaakvol en geserveerd in verrassende combinaties. In de toekomst hoopt het trio nog meer zaken te openen.
6. Smash - oktober 2024
Nog een horecazaak waar de smashburger centraal staat, is Smash van chef-kok Diego Buik (bekend van Diego’s Burgers en De Duurste Burger ter Wereld). Samen met Ronald Schoonrok opende hij deze nieuwe zaak aan het Schouwburgplein. Buik: “Bij Smash draait het om de basis: versgebakken broodjes, kwalitatief vlees, sauzen en toppings, zonder onnodige extra’s, zoals uitgebreide wijnopties of complexe menu’s.”
Foto: Studio Pursan
7. Rolph's Deli Le Petit Restaurant - oktober 2024
Gastvrouw-sommelier Chantal de Raaf en chef-kok Rolph Hensens transformeerden hun Rolph’s Deli tot een Franse bistro: Le Petit Restaurant. Sinds afgelopen oktober kun je hier dus niet alleen ontbijten en lunchen, maar ook dineren. Hensens: “Het is een bistro-plus met een verfijnde, niet al te ingewikkelde keuken.” Op de wisselende avondkaart staan moderne bistrogerechten, zoals rauw gemarineerde tonijn met sesam en avocado, afgewisseld met klassiekers als salade niçoise, steak tartare, oesters en carpaccio.
8. NRC Rotterdam (vernieuwd) in oktober 2024
Niet nieuw, maar wel vernieuwd is NRC Rotterdam van horecaondernemer Herman Hell. Afgelopen oktober heropende de zaak met een compleet nieuw interieur en een shared dining-menukaart. NRC is nu gehuld in warme, rode kleuren die zorgen voor een intieme sfeer. Op het menu wereldse gerechten als de NRC-burger, oesters, ceviche, zeebaars en meer!
9. Franky's Grill - september 2024 (voorheen FG Foodlab)
Sterrenchef François Geurds sloeg eind september met zijn FG Food Labs* een nieuwe weg in. De zaak, die een Michelinster had, werd getransformeerd tot Franky’s Grill. Hier draait alles om soulfood en barbecuegerechten. “Het is een gezellige plek zonder formele poespas. De tijd is gekomen om een nieuwe weg in te slaan”, is te lezen op het Instagramaccount.
10. Jazz House Sushi - augustus 2024
Op zoek naar een chef’s table in Rotterdam? Jazz House Sushi is the place to go! Rick Biharie (ervaring bij The Harbour Club en Sushi Samba) opende hier namelijk een kleinschalige zaak met plek voor acht gasten per shift. Je kiest uit drie menu’s: tasting, premium en chef’s special, waarin producten als wagyu, kaviaar en zee-egel centraal staan. Naarmate de avond vordert, verandert ook de muziek, variërend van jazz tot house.
11. Restobar Vista - juli 2024
Op de Wilhelminapier bevindt zich Restobar Vista, van het ondernemerskoppel Ingrid en Henrie van der Heijden, bekend van Vista* in Willemstad. Maar het zijn chef Kimmo Geus (voormalig souschef bij Vista) en gastvrouw Nikki Bijtenhoorn (hun dochter) die de zaak runnen. Het à-la-cartemenu biedt gerechten als carpaccio, Noordzeetong en Vista-klassiekers. Ook met de wijn zit het wel goed, want er zijn zo’n driehonderd verschillende te bestellen.
Foto: Lyan von Furth
12. Silbar - juli 2024
Proef de Mexicaanse keuken en nip aan een pittige cocktail bij Silbar aan de Bergweg. Eigenaren Thomas Tournier en Joy Medina (bekend van Westkop) serveren hier streetfoodhapjes, zoals verschillende soorten taco’s, elotes, padrónpepers en huisgemaakte croquetas di papa. De naam ‘Silbar’ betekent fluiten in het Spaans, maar verwijst ook naar een biertje (fluitje).
13. 1NUL8 Let's Meat - juli 2024
1NUL8 Let’s Meat is de nieuwste vestiging van Fabian Loveriks en Floris van der Sluis, waar alles draait om vlees. De zaak aan de Binnenrotte heeft dezelfde sfeer als de andere vestigingen en beschikt over dry-agekasten en een gedeeltelijk open keuken. Op de kaart staan klassiekers zoals pata negra, entrecote, ribeye en wagyu. Loveriks: “Let’s Meat is een vleesrestaurant dat past bij deze tijdgeest: geen donker vleeshol, maar een gemoedelijk en toegankelijk restaurant waar je met elk gezelschap terechtkunt.”
14. Vegitalian - juni 2024
Horecaketen Vegitalian opende een nieuwe vestiging aan de Schiedamse Vest. Hier proef je de mediterrane keuken: van Napolitaanse pizza’s en sandwiches tot vegan pastry en gevulde pasta’s. Kun je niet kiezen? Er zijn ook shareables die je deelt met je tafelgezelschap. Dit alles doe je in een kleurrijke setting, gecombineerd met Italiaanse vintage-elementen. Het concept komt van Sippien Baarsma en Wichert van Rijn (beiden bekend van onder andere Streetfoodclub Breda/Utrecht, Carmel Market, Rum Club en Ruby Rose) en Joep van den Bersselaar (ook een bekende horecaondernemer in Utrecht).
Foto: Athena Gronti
15. 't Slaakhuys (vernieuwd) - juni 2024
’t Slaakhuys bestaat al even, maar heropende afgelopen juni na een radicale transformatie. Zo kwam er graffiti op de muren van kunstenaar Marcel Labrie en is het menu samengesteld door sterchef Tonny Berentsen van De Kromme Dissel*. CEO Rob Hermans vertelt: “‘t Slaakhuys is dé plek in Rotterdam om te genieten met collega’s, vrienden of je geliefde van een verfijnde omgeving, een excellente keuken en de beste wijnen en cocktails. Het prachtige pand met zijn historische details, de intieme hoekjes en de bruisende bar lenen zich daar perfect voor.”
.jpg)
Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks:
- De nieuwste trends en ontwikkelingen binnen de Horeca
- Culinaire en interieur inspiratie
- Exclusieve content zoals: artikelen, interviews en ondernemersverhalen