Nieuwe restaurants Amsterdam: deze 44 zaken openden onlangs
Elke dag openen er allerlei nieuwe veelbelovende horecazaken. Tijd om de beste nieuwe restaurants in Amsterdam uit te lichten. Van een kunstruimte en restaurant ineen tot vernieuwende concepten en restobars: deze 44 zaken openden onlangs hun deuren in onze bruisende hoofdstad én zijn de moeite waard om te bezoeken.
1. Restaurant Elysianne - Januari 2025
Mix fine dining met de Creoolse keuken uit New Orleans en je krijgt Restaurant Elysianne. Volgens eigenaar en chef-kok Matt Pace introduceert dit restaurant als eerste in Europa nieuwe versies van ‘bijna vergeten’-recepten. Wat er zoal op het menu staat? Gumbo, crab boil en buttermilk bouillie! Elk gerecht heeft Pace voorzien van een verrassende twist. Leuk om te weten: de chef won het Amerikaanse kookprogramma Beat Bobby Flay. Lekker eten gegarandeerd.
2. Juno - januari 2025
In de bruisende Frans Halsstraat in De Pijp opende restaurant Juno: een sfeervolle zaak waar je terechtkunt voor een uitgebreid diner óf wat kleine gerechten. De keuze is aan jou. Een greep uit het menu: oesters, geroosterde bietencarpaccio, bavette en ‘fat fries’.
3. Petit Heemelrijck - Januari 2025
Maak kennis met het zusje van ‘t Heemelrijck: Petit Heemelrijck, in hartje Amsterdam. Ondernemers Benjamin van Roekel en Nars Hemelrijk vonden het hoog tijd voor nóg zo’n gezellige all day-zaak. Dit concept draait om klassieke oud-Hollandse gerechten, zoals stamppot, stoofvlees en steak tartaar. Ook openden ze een bakkerij waar je de wentelteefjes van Nars' opa kunt proeven.
Foto: Denise Valk
4. Copain - januari 2025
Copain begon als cateringbedrijf, maar heeft nu ook een restaurant, expositieruimte én kunstruimte. Eigenaar Frederieke Bloem realiseerde dit samen met haar partner Jesse van der Ploeg in een pand bij de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. Het restaurant biedt plek aan 55 gasten en serveert gerechten uit de Europese keuken.
5. WE ARE EDN - December 2024
WE ARE EDN is het nieuwe restaurant van Doubletree by Hilton Amsterdam Centraal Station. De all day-zaak is ontwikkeld door StiR Creative Collective en heeft een huiselijke sfeer met veel invloeden van buiten. Van planten tot organische vormen en natuurlijke kleuren: hier voelt binnen net als buiten. Op het seizoensgebonden menu staan gerechten als papajasalade, ravioli met aubergine en burgers.
6. Heineken Hoek Steakhouse - december 2024
Gevestigd in het veelbesproken hotel The Diamond vind je op de eerste verdieping Heineken Hoek Steakhouse. Hier proef je verschillende high-end fusiongerechten met een Latijns-Amerikaans, Caribisch en mediterraans tintje. Het project is een joint venture tussen horecaondernemers Won Yip en Willem-Jan van den Dijssel, en hotelgroep Q Hospitality Group.
Foto: Nina Slagmolen
7. Grand Café Heineken Hoek - december 2024
Nog een zaak in hetzelfde hotel, maar dan op de begane grond: Grand Café Heineken Hoek. Dé plek voor een kop koffie, lunch of diner. Ook deze zaak is onderdeel van de joint venture tussen Won Yip, Willem-Jan van den Dijssel en Q Hospitality Group.
Foto: Nina Slagmolen
8. Spa Zuiver Restaurant - december 2024
Aan de rand van het Amsterdamse Bos opende het nieuwe restaurant van Spa Zuiver. De keuken staat onder leiding van François Jansen, die een menu heeft samengesteld met lokale producten: van vlees van de dubbeldoelkoe tot zuivel van Nederlandse boeren. Alle ingrediënten worden verwerkt in gerechten met een Franse basis en Aziatische invloeden. Directeur Frank van den Bruele zegt: “Ons nieuwe restaurant combineert een serene sfeer met een culinair aanbod dat perfect aansluit bij de wellnessbeleving van Zuiver.”
Foto: Brett Florens
9. Williams Farmhouse - december 2024
Mix het Britse platteland met het dynamische Londen en je krijgt Williams Farmhouse. Eigenaren Dylan Sturm en Thom Lammerts (bekend van Café Garçon en Brasserie Margaux) creëerden een zaak geïnspireerd op de Britse landelijke architectuur. Overal zie je rustieke houtaccenten, warme kleuren en knusse zitjes. Op de kaart staan Britse klassiekers zoals tomatenchutney, William’s pie en crab roll. Vergeet vooral de wijnen niet: van Franse crus en Super Tuscans tot karaktervolle wijnen uit Afrika en Australië. Ze liggen allemaal in de wijnkelder waar je als gast ook een kijkje kunt nemen.
Foto: Chantal Arnts
10. Nomi Leidseplein - December 2024
Amsterdam heeft er een nieuwe Japans-Koreaanse barbecuerestaurants bij: Nomi. Eigenaar is Michael Hu die nog een vestiging heeft op het Rembrandtplein in Amsterdam. De tweede locatie opende eind vorig jaar. Op het menu staan sushi, rijst en noodels, maar gasten kunnen ook Koreaans barbecueën. Hierbij grillen ze ingrediënten à la minute aan tafel op een ingebouwde barbecue.
11. Lotti's (vernieuwd) - november 2024
Niet nieuw, maar wel vernieuwd: Lotti’s in The Hoxton. De zaak kreeg een make-over en heropende in november met een nieuw culinair team, menu en interieur. De nieuwe gerechten zijn geïnspireerd op de modern-Europese keuken en geven Hollandse klassiekers een twist. Het resultaat? Heel wat interessante gerechten: van pittige kibbeling en aardappel rösti tot rookworst en boudin blanc!
12. Veganees (nieuwe locatie) - november 2024
Veganees, bekend van kleurrijke Aziatische plantaardige streetfoodgerechten, is verhuisd naar een nieuwe locatie op de Wibautstraat in Amsterdam-Oost. Hier ligt de focus vooral op lunchgerechten, zoals tempeh katsu en Korean BLT op huisgemaakt sandobrood. Delen? Dat kan ook! Zo is er een uitgebreide streetfood basket vol Koreaanse gefrituurde bloemkool, gyoza’s en wontons.
13. Mewe Amsterdam - november 2024
In november kreeg Amsterdam er een nieuwe hotspot bij: MEWE, een boutique club waar fine dining en het nachtleven elkaar ontmoeten. Je vindt deze nieuwe plek aan de Korte Leidsedwarsstraat. MEWE richt zich op 25-plussers en heeft een samenwerking met topchef Dennis Huwaë. Je kunt hier dus culinaire hoogstandjes verwachten. Achter het concept staan horecaondernemers Vladimir Orelio en Saïd Bardan (mede-eigenaren van o.a. Café In The City, Bubbles en Feest van Joop in Amsterdam) en Jeffrey van Alphen.
14. Cue Amsterdam - oktober 2024
Eten en tegelijkertijd naar vinylmuziek luisteren doe je bij restaurant en luisterbar Cue. Eigenaren Steven Macleod, Eva Kolstee, chef-kok George Kataras en sommelier Mohamed Aous (bekend van Alba) haalden inspiratie uit Japanse luisterbars uit de jaren vijftig. Cue heeft op de begane grond een fine dining-restaurant waar gerechten bereid worden op open vuur, en in de kelder een luisterbar.
15. Karma Kebab - oktober 2024
Karma Kebab heeft een nieuwe locatie geopend in de Leidsekruisstraat in hartje Amsterdam. De ondernemers achter het merk, Pascal Labrie en Ivo van der Pauw, openden eerder al een vestiging in Utrecht. De nieuwe locatie is een volgende stap in hun plan om meer vestigingen te openen. “Utrecht is onze flagshipstore, Amsterdam wordt onze kleine buurtlocatie en daarnaast hebben we plannen voor een tussenmodel met terras. We willen ons merk wereldwijd uitrollen en uiteindelijk vijftig zaken openen."
16. Over-Amstel Boerderij - september
Net buiten de ring ligt Over-Amstel, een farm-to-table-boerderij van Karen Roos en Koos Bekker. Deze oude boerderij is volledig verbouwd en heeft een groentetuin, kaasmakerij, B&B én een restaurant. De open keuken, onder leiding van chef-kok Herb van Drongelen, werkt zoveel mogelijk met eigen producten of ingrediënten uit de buurt. Verser krijg je het niet!
17. Eetcafé Maud - september 2024
Ouderwetse gezelligheid: dat willen ondernemer Tijn Verstappen en acteur Manuel Broekman (ook eigenaren van Pepito) creëren in Eetcafé Maud. De zaak heeft een lange houten bar, warme kleuren en knusse zithoekjes. Op het menu staan gerechten als caesarsalade, kipsaté en ravioli.
18. Demetra - september 2024
In het centrum van Amsterdam, aan de Reguliersdwarsstraat, opende Italiaans restaurant Demetra haar deuren. Op de kaart staan verse, huisgemaakte Italiaanse gerechten met afwisseling tussen klassiekers en verrassende smaken. De ingrediënten worden stuk voor stuk uit Italië gehaald en in Amsterdam met de hand verwerkt in de gerechten. Demetra is opgericht door de Italianen Serena Romano, Aldo De Dominicis Rotondi en chef Andrea Impiccini. Het interieur van het nieuwe restaurant is intiem, met veel hout, Italiaanse tegels, een nieuwe bar, natuurlijke kleuren en een groene moswand. Binnen is er plek voor ongeveer veertig gasten.
19. Dudok aan 't IJ - september 2024
Na Rotterdam, Den Haag en Arnhem zit er nu ook een Dudok in Amsterdam. Dudok Aan ’t IJ huist midden in het Muziekgebouw, heeft een groot terras en kijkt uit over het IJ. Gasten zijn hier - net als bij de andere locaties - welkom voor een kop koffie met taart, lunch, borrel en diner. De sfeer in de zaak is ongedwongen en huiselijk. Dudok heeft twee verschillende menu's: een vaste kaart met bistroklassiekers en een wisselend menu met gerechten uit de Zuid-Europese keuken. Denk hierbij aan gerookte eendenborst met appel-witlofsalade of zeebaarsfilet met saus vierge.
20. Sichuan Territory - juli 2024
Maak kennis met Sichuan Territory: een oude garage die is omgetoverd tot een kleurrijke club, bar en restaurant. De zaak is van dezelfde mensen achter Sichuan Amsterdam op de Wallen met op het menu pittige Chinese gerechten. Denk aan geroosterde eend, kimchi en pikante dumplings. En dat allemaal te midden in een lichte kas met gezellige zitjes, knalrode tafels en hangplanten als eyecatchers aan het plafond.
21. Christiaan Smit - juli 2024
De eigenaren van Kikkie in Amsterdam openden Christiaan Smit: dé nieuwe intieme dining room van de stad. Er is ruimte voor dertig gasten die plaatsnemen aan de met linnen gedekte tafels. Het interieur heeft niet al te veel poeha, maar is gewoon gezellig met kaarsjes en warme verlichting. Simon van Lith leidt de keuken en bereidt gerechten met onder andere langoustines, vis en foie gras. Ook aan de wijnen is gedacht, waarover Abel van Schoonhoven je graag alles vertelt.
22. Massalia - juli 2024
Nog een nieuwe zaak die opent op het Beukenplein is restobar Massalia van chef-kok Angelo Kremmydas. Vorig jaar juli opende hij Gitane in West. Het werd een groot succes en Kremmydas vond het daarom tijd voor een volgende zaak. Hiervoor liet hij zich inspireren door Marseille, een stad in Zuid-Frankrijk die in het Grieks 'Massalia' betekent. De stad werd oorspronkelijk gesticht door Grieken en dat is precies waar Kremmydas zijn roots liggen. Op het menu vind je de Griekse gerechten terug, maar dan wel in een bistro-brasserie-jasje. Wij zijn erg benieuwd!
23. Café CENC - juni 2024
De familie Parry - van Bar Parry en Balthazar's Keuken - heeft een nieuw familielid: Café CENC. De nieuwe restobar vind je op de oude plek van Bambino aan de Vijzelgracht in hartje Amsterdam. Op het menu staan simpele, maar steengoede gerechtjes: van brioche met garnalen en kokkels met witte port tot krab met citroenmayonaise en gegrilde tarbot. Goed om te weten: je kunt hier niet reserveren, dus wandel gewoon naar binnen!
24. Café Freddy - juni 2024
In hartje Pijp vind je Café Freddy: een bruine, moderne kroeg waar je traditionele Hollandse gerechten proeft. Stamppot, een broodje bal of kipsaté: je vindt het hier allemaal terug. De ouderwetse gordijntjes, schilderijen aan de wand en vazen met tulpen zorgen nog eens extra voor dat bruine kroeg-gevoel. Voor de feestnummers onder ons: op vrijdag en zaterdag is de zaak tot 03.00 uur open en kan er ook gedanst worden. Mede-eigenaren zijn Olivier Korijn en Noud Versteegh.
25. Soulkitchen - mei 2024
Een diner dat uitmondt in een feestje: dat is het idee achter het pas geopende Soulkitchen aan de Amstelstraat. De zaak is een restaurant, cocktailbar en club ineen, waarmee het gat tussen eten en uitgaan gevuld wordt. Tijdens het diner proef je verschillende soorten shared dining-gerechtjes, geïnspireerd op de Nikkei-cuisine: van sushirolls en aubergine met misoglaze tot wagyu met shiitake en sashimibowls. Klaar met het dessert? Dan is het voetjes van de vloer, want de dj draait hier tot laat in de nacht de beste tunes! Initiatiefnemers zijn Max en Koen van den Berg, Fulco Jellema, Jonathan Teclemariam, Gianni Schouten, Silven Valkhof en Sander Groet.
26. Bisous - mei 2024
De Frans-georiënteerde zaak Bisous opende begin mei aan de Albert Cuypstraat. Het is een plek waar je uitgebreid kunt dineren, maar ook later op de avond kunt aanschuiven voor een cocktail aan de bar. Daarom vind je op het menu een ruime selectie van barbites als oesters, kaviaar en crudité. Voor het diner kies je tussen klassieke gerechten zoals kreeft, bouillabaisse, kokkels in pastis en zeebaars. En dit allemaal in een glamoureus en intiem interieur dat designstudio JPDEMEYER&CO verzorgde. Eigenaren zijn Bas Noorman en Lowie Jansen.
Foto's: RVDA
27. Badcuyp - mei 2024
Badcuyp is de nieuwste restobar aan de Albert Cuypmarkt. Eigenaren zijn Martin de Nes (ex Rijsel), Tobias Kuijt (ex Troef) en Joep Hermans (ex chef Bar du Champagne). Genoeg horeca-ervaring dus om hier een topzaak neer te zetten! Uniek is dat er wel 250 verschillende wijnen op de kaart staan en op open vuur gekookt wordt. Wat dacht je van geroosterde doperwt met schapenyoghurt? Of een Dutch yellowtail kingfish met oester en spek? Hier word je verrast door mooie combinaties!
28. THE SIREN - mei 2024
Aan de boulevard van het Rokin zullen de deuren van THE SIREN zich in mei 2024 openen. Je kunt hier terecht voor gerechten uit de mediterrane keuken met invloeden uit Spanje, Frankrijk, Italië en Griekenland. Op het menu: huisgemaakte pasta’s en verse zeevruchten tot vleeswaren. Het interieur is geïnspireerd op het Middellandse Zeegebied met marmeren en koperen accenten. Eigenaren zijn broers Roy en Mike Poppes en Michiel Dekker, ook wel bekend van SECRET GARDEN.
29. Leo - mei 2024
Café-bistro Leo opende eind mei in Oost op het Beukenplein. De zaak is het nieuwste gezinslid van familie Goudvisch (bekend van Arie, Bonnie, Polly, De Neef van Fred en Moos) van de bekende Amsterdamse horecagroep 3WO. Net als de andere Goudvisch-zaken is Leo een ode aan de bruine kroeg en ontworpen door Studio Modijefsky. Het resultaat: een warme en gezellige zaak zaak met veel hout, marmer en andere natuurlijke materialen. Pluspunt is dat de zaak de hele dag open is. Van ontbijten met croissants tot een diner met steak tartare of ceasar salad, bij Leo ben je aan het juiste adres. Joost Lebesque is eigenaar.
30. V12 - Mei 2024
Een oude metaalwerkplaats in Noord werd omgetoverd tot restaurant V12. Uniek zijn de oude details die bewaard zijn gebleven in het interieur (zie de rode ijzeren pilaren!) en de locatie aan het water. Het driegangenmenu wisselt elke maand, je hoeft alleen maar aan te geven of je vlees of vega(n) wilt en de keuken regelt de rest. Liever geen menu? Dan kies je tussen kleine gerechtjes die ideaal zijn voor bij de borrel. Eigenaren zijn Floris Rijkenberg, Meike Kerklaan en Sander Hietbrink.
31. The All Out - april 2024
Eten, drinken én entertainment: dat is waar het om draait bij The All Out op de Europaboulevard. Geniet van een cocktail en kleine bites, terwijl je ondertussen de sterren van de hemel zingt in een van de karaokekamers of in de ballenbak duikt. Dit zijn niet de enige activiteiten, want je kunt ook sjoelen, darten en een potje shuffleboard spelen. Hier verveel je je geen moment! Oprichters zijn de mensen van social media experience The Upside Down in Amsterdam.
32. ROUX - april 2024
Half april 2024 opende restaurant Roux aan de Westerstraat, in het oude pand van Pastaria. De zaak heeft in het midden een open keuken en het concept is casual fine dining met seizoensgebonden producten en uitgebreide wijnkaart. Eigenlijk kun je het een luxe bistro in een ontspannen sfeer noemen. Eigenaren zijn oudmedewerkers van Pesca Roos Bierhoff en Allon Niessen. Restaurant Roux is hun eerste eigen restaurant.
33. Enté - april 2024
In april opende restaurant Enté zijn deuren in het voormalige pand van Il Fiore aan de Lindengracht in de Jordaan. De eigenaren, Nathelie Kouwen en Tim Werners, hebben beiden gewerkt bij Bar Baut Zuid. Enté wordt omschreven als warm, laagdrempelig en ongedwongen. Hoewel de sfeer van het restaurant doet denken aan een typische bruine kroeg, wordt hier volgens de eigenaren echt goed eten geserveerd. Alles op de menukaart is van twaalf uur ’s middags tot twaalf uur 's nachts beschikbaar, want aan etenstijd, en tevens reserveringen, doen ze bij Enté niet. Het menu biedt een diversiteit aan kleine en grote gerechten. Denk aan camembert uit de oven met brood, oesters en steak.
34. Novi - april 2024
Bij het Italiaanse restaurant Novi in Amsterdam-Oost kun je sinds april 2024 terecht voor lunch en diner. Overdag loop je naar binnen voor koffie en huisgemaakte focaccia’s en in de avond neem je plaats voor huisgemaakte pasta’s en een goed glas wijn. De eigenaren van Novi zijn Eshwin Boetting en Maarten Koelink, bekend van restaurant Kop van Oost. Novi zal een echt buurtrestaurant moeten worden met een all-day concept.
35. Riot Restobar - maart 2024
Aan de Amstelveenseweg vind je sinds maart 2024 Riot Restobar, onderdeel van Consious Hotel Amsterdam City. Het thema van het nieuwe shared dining-restaurant? Aardappelen! De zaak van Laura Estévez is een eerbetoon aan de opstand van Jordanese vrouwen tijdens de Eerste Wereldoorlog, dat de geschiedenisboeken inging als het Aardappeloproer. Je ziet dit niet alleen terug in het interieur, maar ook in de gerechten. Ga bijvoorbeeld voor de smashed aardappel met zhug, yoghurt en chili-olie. Of kies de croissant van aardappel met duxelles, tuinbonen en walnoten. Aardappelen worden hier gevierd!
36. De Japanner Zuid - maart 2024
Op de bruisende Zuidas zit sinds maart 2024 de nieuwe locatie van restaurant De Japanner. En je kunt hier niet alleen eten, maar ook terecht voor karaoke in de karaoke-lounge. Op het menu: Japans fingerfood als zalm tataki, gyoza en sushi. Naast de gerechten vind je er ook een uitgebreid aanbod van Amsterdamse en Japanse bieren, cocktails en sake. Aan de voorkant van de zaak is een ruim en zonnig terras waar je tot in de late uurtjes plaatsneemt. Tosao van Coevorden en Guido de Bruijn zijn de eigenaren.
37. Het Badhuis - maart 2024
Aan het Javaplein in Amsterdam-Oost zit sinds maart 2024 café-restobar het Badhuis. De horecagelegenheid dankt zijn naam aan het oude pand waarin het zit, want vroeger was dit dé plek waar Amsterdammers heengingen om zichzelf te wassen. De zaak beschikt over een groot en zonnig terras en is de hele dag open. Je kunt hier terecht voor ontbijt, koffie, lunch, borrel en diner. Op de menukaart mag je spannende gerechten verwachten als ceviche, octopus met citrusvruchten en risotto. Eigenaren zijn Marek Dirksen, Arne de Wit en horecagroep 3WO.
38. Bennies - maart 2024
Na twee pop-up-restaurants openden Rick Swinkels en Isidoor van Esch in maart 2024 een permanente locatie van Bennies in Amsterdam. Je kunt hier vanaf nu terecht voor een lunch bij de croissanterie of 's avonds voor een diner met gerechten als zeebaars ceviche en ravioli. In samenwerking met architecte Elèn Letort is het design en interieur gedaan. Opvallend zijn de gele keuken en meubels die afkomstig zijn van verschillende bekende interieurontwerpers, zoals Jan de Bouvrie.
39. Prins en Aap - maart 2024
In designhotel Andaz Amsterdam aan de Prinsengracht opende in maart 2024 barstro Prins & Aap. Cocktails zijn hier een belangrijk element. Zo staat de internationale bartender Nikos Bakoulis achter de bar en is er een uitgebreide drankenkaart. Naast cocktails kun je hier ook lunchen, borrelen en dineren met Nederlands geïnspireerde gerechten als stamppot met cheddar en jalapeño. Het interieur is geïnspireerd op de Gouden Eeuw en de Amsterdamse stad, zoals je terugziet in de door AI gecreëerde Gouden Eeuw portretten.
40. BAUT Backstage - maart 2024
Boven de concertzaal van de Ziggo Dome vind je sinds maart BAUT Backstage. Het is inmiddels de derde vestiging van BAUT-chef en -ondernemer Michiel van der Eerde. De zaak is selectief geopend, voorafgaand aan de concerten die bij Ziggo Dome plaatsvinden. Voor elk optreden stelt Van Eerde een thematisch menu samen die geheel in stijl is van de artiest of show. Het interieur kreeg de herkenbare rauwe en kunstzinnige elementen die we gewend zijn van BAUT. Extra leuk is de verlichting die met podiumtechniek geregeld wordt en zo de avond in het teken brengt van de optredende artiest. Een must-go voorafgaand aan je concert!
41. Otemba Gyoza - februari 2024
In februari 2024 opende Otemba Gyoza in de Pijp. Hier draait alles om de kleine gevulde deegpakketjes: gyoza. Ze hebben een traditionele vulling, maar dan wel met een westerse twist. Neem bijvoorbeeld de Gyoza Langoustine met Old Amsterdam kaas of proef de Gyoza Otemba met pittige kip en een vinaigrette van tom kha kai. De combinaties zullen je verrassen terwijl je ondertussen geniet van een biertje, sake en muziek. Onderneemster Myrthe Slok opende de eerste Otemba vestiging in 2020 met haar broers Martijn en Bastiaan Slok. Nu deze tweede vestiging opende, groeit Otemba steeds verder.
42. Krusta - februari 2024
Bij Krusta vind je funky gerechten uit de mediterrane keuken met Griekse invloeden. “Wat ons anders maakt is dat de basis Italiaans is met de sfeer van Zuid-Europa. Traditionalle evolution”, laat eigenaar Sotiris Evstratiades weten. Op de menukaart van deze pizza-pasta-bar vind je gerechten als bruschetta met Griekse aubergine, pizza en baklava. De wijnen komen voornamelijk uit Italië en er worden verschillende soorten cocktails geserveerd die zijn geïnspireerd op het eten. Krusta opende in februari 2024 op het Europaplein.
43. Café Wu - februari 2024
Café Wu aan de Dappermarkt is een bistro geïnspireerd op de Chinese keuken en bijbehorende cultuur met Europese twist. Het concept is bedacht door chef-kok Timo de Beurs, Danny Lee (ook mede-eigenaar Chin Chin Club) en sommelier Chi Ling Wu. De Beurs staat in de keuken en bereidt de gerechten van het á-la-carte- of vijfgangenmenu. Ook is er een bijpassende wijnkaart met Europese wijnen uit Frankrijk, Duitsland en Italië, samengesteld door sommelier Wu. Na het diner kun je doorschuiven voor muziek in de Listening Bar. De bistro opende in februari 2024.
44. Barbounia - januari 2024
In het Conservatorium Hotel bevindt zich sinds januari 2024 Barbounia. Het restaurant beschikt over een ruim terras en is geïnspireerd op de Middellandse Zee. Dit zie je terug in de gerechten met invloeden uit Zuid-Frankrijk, Italië en Griekenland. De zaak is open voor lunch, borrel en diner en heeft een uitgebreide kaart met salades, pasta’s en vegetarische gerechten. De kaart blijft gedurende de dag hetzelfde, tenzij je kiest voor het ‘La Dolce Vita’-menu dat verschillende gerechtjes en desserts bevat. Chef-kok Schilo van Coevorden staat er aan het roer.
Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks:
- De nieuwste trends en ontwikkelingen binnen de Horeca
- Culinaire en interieur inspiratie
- Exclusieve content zoals: artikelen, interviews en ondernemersverhalen