1NUL8 Basement in Rotterdam is Best Dine & Drink Concept >125 guests 2024
In de categorie Best Dine & Drink Concept >125 guests is 1NUL8 Basement in Rotterdam uitgroepen tot winnaar. Het restaurant is van horecaondernemers Fabian Loveriks en Floris van der Sluis. De jury is enthousiast: "1NUL8 Basement ticks all the boxes voor zowel dining als drinking, en dat maakt deze zaak tot de absolute winnaar!" In dit artikel lees je het juryrapport.
Foto's: o.a. Pim Ras
De categorie Best New Dine & Drink >125 guests wordt mogelijk gemaakt door Coca-Cola.
Juryteam Best New Dine & Drink >125 guests
- Chong Chu - horecaondernemer (o.a. Foodhallen en The Joint)
- Ron Simpson - Skybox, The Avocado Show
Over 1NUL8 Basement in Rotterdam
Fabian Loveriks en Floris van der Sluis openden vorig jaar september hun nieuwste zaak 1NUL8 Basement in hartje Rotterdam. De ondernemers toverden hun voormalige restaurant Vandal om tot een moderne cocktailbar en restaurant. Dennis Koeslag verzorgde het interieur en haalde inspiratie uit het omliggende water. Zo is 1NUL8 Basement gehuld in groen-grijs-beige-tinten en bevat het tapijt de welving van golven. Midden in de zaak vind je een grote 3D-geprinte bar met diezelfde golven.
Artiest Laura Hersée maakte de muurschilderingen. “De tafels en stoelen zijn gemaakt in tinten van verweerd hout, en de banken en fauteuils zijn bekleed met zachte stoffen”, zegt Koeslag. Alles heeft een breezy en homy feel. Alsof je in een toffe hotelbar in Zuid-Frankrijk zit, en dan ook nog met een fantastische keuken.” Van der Sluis: “Iedereen voelt zich hier thuis. Dit is de plek voor een snelle borrel, uitgebreid diner, zakenlunch, cocktails met vrienden of een get together met familie. Het kan hier allemaal.”
*Lees het juryrapport onder de foto's
Juryrapport
Food & Beverage
"Wat hebben we hier heerlijk gegeten! Van klassiekers met een twist tot originele smaakcombinaties; alles is even lekker. Erg leuk dat ze extra beleving toevoegen aan tafel, van de guacamole tot het flamberen. Dat maakte het feestje compleet. Ook de drankjes waren ronduit top met een goed verhaal, mooie presentatie, glaswerk en uitzonderlijke smaken. Goed om te zien dat ze serieus werk maken van de drankkaart: mooie wijnen, heerlijke en gebalanceerde cocktails, passende garnering en last but not least een centrale plek voor de bar. Zo stralen ze uit dat naast dining ook drinking een prominente rol speelt in de zaak. En dat werkt, want gasten gaan ook echt lekker zitten aan de bar voor een drankje voor of na het diner. Zowel het eten als de drank waren helemaal on point!"
Design
"Hier is duidelijk goed nagedacht over het design. De afdaling naar de zaak is al veelbelovend. Binnen worden we niet teleurgesteld. De inrichting straalt stijl, warmte, licht en luxe uit. We zien zowel klassieke als funky elementen terug, leuk gedaan! De combi van de lange, golvende bar en de lage tafels geeft een heel toffe dynamiek. Echte eyecatchers vonden we de ronde ramen en de lamp met de naam van de zaak boven de bar, leuk en origineel! Ook aan de toiletten, vloeren en seating is veel aandacht besteed. Het totaalplaatje van deze zaak klopt als een bus!"
Sfeer & Service
"We hopen van harte dat andere gasten dezelfde service krijgen als wij. Die was in één woord waanzinnig! Het personeel was ontspannen en kundig. Personeel wordt gestimuleerd om eigen input te leveren. Fijn, want zo’n beleid komt de betrokkenheid, kwaliteit en teamspirit alleen maar ten goede. Medewerkers staan hier duidelijk om carrière te maken en switchen geregeld van de ene naar de andere zaak. Handig voor de eigenaren én voor hen, want zo doen ze extra veel ervaring op."
Ondernemerschap
"Mooi om te zien hoe de ondernemers het imperium gestaag uitbouwen. Elke zaak is onmiskenbaar 1NUL8, maar heeft een eigen karakter. Het getuigt van lef dat ze niet per se aan één succesformule vasthouden, maar de locatie en het pand laten bepalen wat voor type zaak er komt. Het design, F&B-aanbod, de sfeer en de service zijn állemaal klasse. 1NUL8 Basement ticks all the boxes voor zowel dining als drinking, en dat maakt deze zaak tot de absolute winnaar!"
Over de categorie Best Dine & Drink Concept >125 guests
Bij de genomineerden kan de gast terecht voor zowel food als drinks en is de hele avond een energieke vibe voelbaar. Bij het winnende concept kloppen de voor- en achterkant en zorgen onder andere f&b-aanbod, design en sfeer voor een avond waar je na een lange werkdag behoefte aan hebt! In de zaak is ruimte voor meer dan 125 gasten.
In het artikel 'Entree Awards Best New Dine & Drink > 125 guests: dit zijn de 5 genomineerden 2024' lees je meer over deze categorie en de andere genomineerden.
Dit zijn alle winnaars van de Entree Awards 2024
1. Winnaar in de categorie 'Best New Boutique Hotel'
2. Winnaar in de categorie 'Best New Dine & Drink Concept <100 guests'
3. Winnaar in de categorie 'Best New Dine & Drink Concept 100-125 guests'
4. Winnaar in de categorie 'Best New Dine & Drink Concept >125 guests'
5. Winnaar in de categorie 'Best New Restobar'
6. Winnaar in de categorie 'Best New Cocktailbar'
7. Winnaar in de categorie 'Best New All Day Concept'
8. Winnaar in de categorie 'Best New Fine Dining Concept'
9. Winnaar in de categorie 'Best New Rooftop'
10. Winnaar in de categorie 'Best New Entertainment Concept'
11. Winnaar in de categorie 'Beste Jaarrond Terras'
12. Winnaar in de categorie 'Horecaondernemer van het Jaar'
13. Winnaar in de categorie 'Best Bartender'
Mede mogelijk gemaakt door
Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks:
- De nieuwste trends en ontwikkelingen binnen de Horeca
- Culinaire en interieur inspiratie
- Exclusieve content zoals: artikelen, interviews en ondernemersverhalen