Atmosfeer & service
"Zodra je binnenstapt bij Heimat merk je direct, dit is een restaurant waar iedereen zich thuis kan voelen. Of je nu gaat eten met ouders, een vriend(in) of een groepje; Heimat voelt pretentieloos, warm en persoonlijk. Het team van chefs serveert de eigen gerechten uit en dat zorgt dat het nooit saai wordt aan tafel. Er wordt vol enthousiasme verteld over hetgeen wat op het bord ligt en de sfeer is zeer ontspannen."
Food & Beverage
"Wat een onderscheidende zaak! Modern en eigen. Een jonge chef met een sterke eigen visie die daardoor helemaal zichzelf is in de keuken. Hier geen kaviaar, foie of truffel, maar bekende ingrediënten op verrassende manieren gebracht. Bijzonder ook de eigen smaken zoals de Infoiseble, een plantaardige foie."
Design
"Het interieur is in samenwerking met Manon de Groot tot stand gekomen. Een zaak waar de ondernemers zelf ook graag heen zouden gaan in hun vrije tijd. Kies je voor een plek aan de eetbar of toch een van de ronde of vierkante tafels? Vanuit bijna de hele zaak heb je zich op de keuken en zie je het team bezig. De jury heeft het interieur als warm, tijdloos en sfeervol ervaren, met enkele details, maar zonder te veel poespas."
Ondernemerschap
"Een diner bij Heimat voelt als een warme deken door bijna lief te noemen team met veel talent dat de komende jaren alleen nog maar beter zal worden dan het nu al is. Oog voor ondernemerschap is er bij de eigenaren in ieder geval. Dat zie je terug in hoe ze over hun team en het samenwerken denken, maar ook hoe ze de kansen die er in Utrecht liggen voor het (modern) fine dining segment inschatten. Daar zijn ze precies op het goede moment gestart. Heimat is een zaak waar je naar buiten loopt en direct denkt: met wie zal ik hier de volgende keer gaan eten? En dat is precies het effect wat je als fine dining-zaak van de toekomst wilt hebben."