Café Kiem in Rotterdam is Best New Restobar 2024

Café Kiem Rotterdam

Café Kiem in Rotterdam is Best New Restobar 2024

In de categorie Best New Restobar is Café Kiem in Rotterdam uitgeroepen tot winnaar. René Cogenbach en Co Kossmann zijn de eigenaren van Café Kiem en staan samen in de keuken. De jury spreekt over een inspirerend voorbeeld binnen deze categorie: "Café Kiem is een intieme zaak die uitblinkt door zijn pure gerechten en huiselijke sfeer." In dit artikel lees je het juryrapport.

Foto's: o.a. Pim Ras

De categorie Best New Restobar wordt mogelijk gemaakt door Lavazza.

 

 

Juryteam Best New Restobar

  • Maartje Nelissen - duurzaam ondernemer (Plant FWD)
  • Gijsbregt Brouwer - trendwatcher, de Buik

Over Café Kiem in Rotterdam

Restobar Café Kiem in Rotterdam heeft een huiselijke vibe en gasten vinden er een dagelijks wisselende menukaart en een uitgebreide wijnkaart met een mix van traditionele en natuurwijnen. René Cogenbach en Co Kossmann (voorheen Matroos en het Meisje) runnen Café Kiem en staan ook samen in de keuken. Voor het interieur haalden ze veel inspiratie uit de jaren zestig en gaven daar hun eigen moderne twist aan.

Lees het juryrapport onder de foto

Café-Kiem-Rotterdam-interieur

Juryrapport

Food & Beverage 

"Café Kiem biedt een originele en smaakvolle keukenervaring met gerechten die eenvoudig, maar uitstekend bereid zijn. Er wordt heel clean gekookt. De focus ligt op pure, biologische ingrediënten van lokale leveranciers, die zorgvuldig zijn gekozen. De wijnen zijn eveneens zorgvuldig geselecteerd, het zijn cleane, strakke natuurwijnen die naadloos aansluiten bij de gerechten. Deze aanpak biedt gasten een verrassende en aangename smaakervaring die zelfs de doorgewinterde fijnproever kan bekoren. Het is echt van een heel hoog niveau."

Interieur

"Het interieur van Café Kiem heeft een charmante, huiselijke sfeer met een seventies-vibe, waarin warme – opvallend oranje! - kleuren centraal staan. De inrichting is bedachtzaam ontworpen zonder pretenties, wat bijdraagt aan een informele, ontspannen sfeer. De bar heeft ruim tien plekken, het biedt de gasten een unieke kans om de chefs aan het werk te zien, wat zorgt voor een levendige ervaring. Dit geeft het geheel een intieme uitstraling die de gast centraal stelt; je zou willen dat de bar wel twintig plekken zou hebben, zodat nog meer gasten dit kunnen beleven."

Sfeer & Service

"De bediening is intiem en warm, dankzij het kleine team dat zorg draagt voor zowel de keuken als de service. Dit zorgt voor een gezellige en informele sfeer waarin gasten zich direct thuis voelen. De bediening, bestaande uit twee jongens, laat een positieve indruk achter door de persoonlijke aandacht en kennis van zowel het menu als de wijn."

Ondernemerschap 

"De ondernemers achter Café Kiem hebben met lef en doorzettingsvermogen een prachtige zaak neergezet. Ondanks onverwachte uitdagingen tijdens de verbouwing, zijn ze erin geslaagd de zaak snel te ontwikkelen en continu aan te passen. De keuze om alleen walk-ins te ontvangen toont hun zelfvertrouwen en het vertrouwen in de aantrekkingskracht van hun concept. Dit ondernemerschap straalt uit dat de eigenaren dicht bij hun visie blijven en hun gasten een authentieke ervaring willen bieden."

Over de categorie Best New Restobar 

Steeds vaker zien we casual horecazaken waar een echte ‘bar vibe’ hangt, maar waar de gerechten de traditionele bar bites ver overstijgen: een restobar! De bar staat centraal en koken gebeurt op hoog niveau, maar zonder al te veel poespas en meestal zonder vaste menu’s. In veel gevallen zijn het toegankelijke buurtparels, met locals als graag geziene gasten. De service is informeel en eten aan de bar is hier net zo gezellig als aan tafel. De genomineerden zijn:

In het artikel 'Entree Awards Best New Restobar: dit zijn de 5 genomineerden 2024' lees je meer over deze categorie en de andere genomineerden.

Mede mogelijk gemaakt door

Logobalk-Lavazza

 

Artikel delen