Bar Bù in Rotterdam is Best Dine & Drink Concept <100 guests 2024
In de categorie Best Dine & Drink Concept <100 guests is Bar Bù in Rotterdam uitgroepen tot winnaar. De zaak komt uit de koker van Robin Bravenboer, Merijn Sips en Christiaan Bergers, ook bekend van de River Bar in Rotterdam. De jury is lovend: "Met zijn internationale uitstraling en perfecte uitvoering is Bar Bù een waardevolle aanwinst en de terechte winnaar in deze categorie." In dit artikel lees je meer over de zaak en het juryrapport.
Foto's: Pim Ras en Sophia van den Hoek
De categorie Best New Dine & Drink < 100 guests wordt mogelijk gemaakt door Les Vergers Boiron.
Juryteam Best New Dine & Drink <100 guests
- Ron Blaauw - chef en horecaondernemer (Ron Gastrobar*)
- Jeroen Veldkamp - Koffie-expert en horecaondernemer (Smelt, Coffeelab, The Villy)
Over Bar Bù in Rotterdam
Het restaurant van Robin Bravenboer, Merijn Sips en Christiaan Bergers – ook de eigenaren van River Bar in Rotterdam – opende begin april. Bij Bar Bù komen de Kantonese en Franse keuken samen. Op het menu vind je een scala aan shared dining-gerechten, variërend van Chinese ham, kikkerbilletjes, zeebaars en wagyu tot huisgemaakte loempia’s en dimsum, Het interieur kenmerkt zich door klassiek Chinees gecombineerd met het moderne van nu.
De restobar heeft niet één eyecatcher, maar vele. Meteen bij binnenkomst vind je twee antieke Chinese tempelleeuwen op sokkels, in de gang staat een Chinees beeld en er zijn veel antieke ornamenten te vinden. Het antieke wordt in harmonie gebracht met moderne meubels. “We hebben comfortabele stoelen en nieuwe tafels”, vertelt Sips. “Aan de muren hangen moderne lampen, uiteraard met een Chinese uitstraling.” Samen met Bergers Interieurs, de interieurontwerpstudio van de vader en zus van Christiaan Bergers, hebben zij het creatieve concept bedacht en uitgewerkt.
Foto ’s: Sophia van den Hoek (Studio Unfolded)
*Lees verder onder de foto's
Juryrapport
Food & Beverage
"Bar Bù biedt een uitzonderlijk food & beverage-aanbod dat op subtiele en verfijnde wijze Frans-Kantonese invloeden combineert. De gerechten zijn smaakvol en zorgvuldig opgebouwd, met meerdere lagen en creatieve elementen die het concept versterken zonder overmatig te leunen op een specifiek thema. Dit zorgt voor een unieke culinaire ervaring, waarbij elke gang verrassend en tegelijkertijd in harmonie met de rest aanvoelt. De jury waardeert de wijnselectie en het glaswerk, evenals de zorgvuldige manier waarop gerechten en dranken worden gepresenteerd. Bar Bù weet hiermee zowel door kwaliteit als creativiteit een onvergetelijke indruk achter te laten."
Design
"Het interieur van Bar Bù ademt een internationale sfeer en doet denken aan steden als Londen en New York, terwijl het concept geworteld blijft in de Frans-Kantonese stijl. Het design is geraffineerd en straalt een clubachtige sfeer uit, waarbij warme materialen, grote planten en goedgekozen verlichting bijdragen aan een ontspannen en chique sfeer. De bar en het restaurant zijn slim verdeeld over verschillende ruimtes, wat een gevoel van ontdekking toevoegt wanneer gasten van de lounge naar het diner vertrekken. De rustige, intieme tuin, die de Franse invloed verder benadrukt, biedt een perfecte uitbreiding van de beleving voor de gasten. De afwerking en inrichting van Bar Bù zijn tot in de puntjes verzorgd en dragen bij aan de allure van deze veelzijdige locatie."
Sfeer & Service
"De sfeer bij Bar Bù is levendig en dynamisch, met een mix van een zakelijk en lokaal publiek dat de zaak vult. De clubachtige, gezellige vibe wordt versterkt door goedgekozen muziek en een warme, gastvrije bediening die elk detail van de gerechten met enthousiasme en kennis presenteert. De jonge medewerkers, die nog geen uitgebreide horeca-ervaring hebben, zijn zorgvuldig opgeleid en dragen met hun frisse energie bij aan de gastvrije ambiance. De openheid van het team en hun bereidheid om naar feedback te luisteren geeft de service een authentiek en benaderbaar karakter. De jury waardeert de persoonlijke aandacht en het feit dat de eigenaars openstaan voor input."
Ondernemerschap
"Bar Bù is het resultaat van het ondernemerschap van Robin Bravenboer, een ervaren horecaondernemer die met dit concept een nieuwe standaard zet. Samen met twee jonge talentvolle mede-eigenaars is Bravenboer erin geslaagd om een concept neer te zetten dat fris en relevant is voor het huidige horecalandschap. Het succes van eerdere zaken zoals River Bar heeft laten zien dat de eigenaren niet bang zijn om groot te denken en te investeren in kwaliteit, en dat is bij Bar Bù wederom voelbaar. De strategische keuze voor deze locatie, met de onverwachte maar sfeervolle tuin, getuigt van visie en creativiteit. Dit ondernemerschap maakt Bar Bù tot een winnaar."
Over de categorie Best Dine & Drink Concept <100 guests
Bij de genomineerden kan de gast terecht voor zowel food als drinks en is de hele avond een energieke vibe voelbaar. Bij het winnende concept kloppen de voor- en achterkant en zorgen onder andere f&b-aanbod, design en sfeer voor een avond waar je na een lange werkdag behoefte aan hebt! In de zaak is ruimte voor minder dan 100 gasten.
In het artikel 'Entree Awards Best New Dine & Drink < 100 guests: dit zijn de 5 genomineerden 2024' lees je meer over deze categorie en de andere genomineerden.
Dit zijn alle winnaars van de Entree Awards 2024
1. Winnaar in de categorie 'Best New Boutique Hotel'
2. Winnaar in de categorie 'Best New Dine & Drink Concept <100 guests'
3. Winnaar in de categorie 'Best New Dine & Drink Concept 100-125 guests'
4. Winnaar in de categorie 'Best New Dine & Drink Concept >125 guests'
5. Winnaar in de categorie 'Best New Restobar'
6. Winnaar in de categorie 'Best New Cocktailbar'
7. Winnaar in de categorie 'Best New All Day Concept'
8. Winnaar in de categorie 'Best New Fine Dining Concept'
9. Winnaar in de categorie 'Best New Rooftop'
10. Winnaar in de categorie 'Best New Entertainment Concept'
11. Winnaar in de categorie 'Beste Jaarrond Terras'
12. Winnaar in de categorie 'Horecaondernemer van het Jaar'
13. Winnaar in de categorie 'Best Bartender'
Mede mogelijk gemaakt door
Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks:
- De nieuwste trends en ontwikkelingen binnen de Horeca
- Culinaire en interieur inspiratie
- Exclusieve content zoals: artikelen, interviews en ondernemersverhalen