Van Heeckeren op Ameland heeft Beste Jaarrond Terras 2024
In de categorie Beste Jaarrond Terras is Van Heeckeren op Ameland uitgeroepen tot winnaar. Eigenaar Harold van Workum is eveneens de eigenaar van Beachclub Sunset, Proeflokaal Rixt en het Van Heeckeren Hotel. De jury is vol lof: "Van de snelheid waarmee het eerste drankje op tafel staat tot de verzorging van de kussens op het terras: over werkelijk alles is nagedacht." In dit artikel lees je het juryrapport.
Fotograaf: Pim Ras
De categorie Beste Jaarrond Terras wordt mogelijk gemaakt door Debic en Eijsink.
Juryteam Beste Jaarrond Terras
- Herman Hell - horecaondernemer (o.a. Grace, Zalmhuis)
- Natalia Alvarez Pereiro - ondernemer (TRIBE NL)
Over Van Heeckeren op Ameland
Van Heeckeren Grandcafé zit in het centrum van Nes op Ameland. Gasten kunnen hier het hele jaar door buiten op het terras zitten en doen dat ook. Eigenaar Harold van Workum – ook eigenaar van Beachclub Sunset, Proeflokaal Rixt en Van Heeckeren Hotel – koos er daarom een aantal jaren geleden voor om de buitendeuren enkele meters naar binnen te plaatsen en het terras van Van Heeckeren Grandcafé op die manier te vergroten tot 250 zitplaatsen.
Op een enkele tafel met een paar stoelen na, staan er uitsluitend comfortabele loungebanken. In de weekenden organiseert Van Workum jaarrond Vinyl Friday en Saturday. Dan is er een dj op het terras en staat er een bak met lp's waar gasten zelf hun favoriete nummers uit mogen kiezen. Het zijn topavonden, altijd druk en gezellig.
Juryrapport
Food & Beverage
"Wat heeft Van Heeckeren een mooie kaart! Helemaal gericht op de terrasbezoeker, met veel toegankelijke, kleine hapjes die ook nog eens goed smaken. De originele mais/popcornpannetjes die kinderen zelf in het vuur mogen steken, vonden we een absolute topper. Heel erg leuk en origineel!"
Design
"Knapperende vuurtjes, comfortabele banken, sfeervolle hoekjes … als je hier eenmaal bent neergestreken, wil je nooit meer naar huis. Wij niet in ieder geval. Snel op- en afschalen heeft Van Heeckeren tot een hogere kunst verheven. Bij topdrukte creëren ze in recordtempo extra zitplekken, maar als het rustig is (al komt dat vast nauwelijks voor) is het hier ook stikgezellig zitten. Hetzelfde geldt voor wisselende weertypen: bij een regenbui schakelen ze in een mum van tijd om naar een regenproof terras. Zomer of winter, het is hier altijd heerlijk toeven. Echt een jaarrond terras dus!"
Sfeer & Service
"Van begin tot eind hebben ze de guestjourney he-le-maal onder controle. Van de snelheid waarmee het eerste drankje op tafel staat tot de verzorging van de kussens op het terras: over werkelijk alles is nagedacht. Alle schakels in het proces zijn extreem goed op elkaar ingespeeld, met extra complimenten voor de bar. Mega indrukwekkend! Elke week worden medewerkers getraind op upselling en gastvrijheid. Ze zijn enthousiast, kundig en stralen één en al hartelijkheid uit. Gasten zijn uitgelaten, en terecht. Hier is het altijd feest!"
Ondernemerschap
"Deze ondernemer barst van de ervaring en dat zie en voel je in alles terug. Hij zoekt altijd naar hoe het nog beter, sneller en leuker kan. Is de inkoopprijs van speciaalbier te hoog? Dan laat hij zijn eigen speciaalbier maken om meer marge te pakken. Wil hij in november meer gasten in zijn zaak? Dan organiseert hij samen met andere ondernemers een kunstmaand om meer mensen naar Ameland te trekken (en laat het hele eiland mee profiteren). In de weekenden staat er een dj te draaien op het terras en ook met oud en nieuw is er standaard een groots feest. Ook voor zijn personeel zorgt de ondernemer goed, onder andere met huisvesting. Vooruit, nog één laatste compliment: dit is echt een volwassen zaak die op eigen benen kan staan. Ook zonder de aanwezigheid van de ondernemer loopt alles hier op rolletjes. Erg knap."
"Deze ondernemer haalt het maximale uit de markt én creëert markt. Dat maakt hem en zijn terras de onbetwiste nummer 1 in de categorie jaarrond terras!"
Over de categorie Beste Jaarrond Terras
Jaarlijks is er bij de Entree Awards één categorie voor bedrijven die niet nieuw zijn, maar wél aan de top staan. Dit jaar is het thema: jaarrond terrassen. Genomineerden trekken met een doordacht en creatief concept ieder seizoen terrasgasten. Ze zijn minimaal tien maanden per jaar open, draaien ‘all day’ en hebben buiten een minimale capaciteit van honderd personen. De jury beoordeelt hoe ondernemers hun jaarrondterras exploiteren binnen de lokale regelgeving.
In het artikel 'Entree Awards Beste Jaarrond Terras: dit zijn de 5 genomineerden 2024' lees je meer over deze categorie en de andere genomineerden.
Dit zijn alle winnaars van de Entree Awards 2024
1. Winnaar in de categorie 'Best New Boutique Hotel'
2. Winnaar in de categorie 'Best New Dine & Drink Concept <100 guests'
3. Winnaar in de categorie 'Best New Dine & Drink Concept 100-125 guests'
4. Winnaar in de categorie 'Best New Dine & Drink Concept >125 guests'
5. Winnaar in de categorie 'Best New Restobar'
6. Winnaar in de categorie 'Best New Cocktailbar'
7. Winnaar in de categorie 'Best New All Day Concept'
8. Winnaar in de categorie 'Best New Fine Dining Concept'
9. Winnaar in de categorie 'Best New Rooftop'
10. Winnaar in de categorie 'Best New Entertainment Concept'
11. Winnaar in de categorie 'Beste Jaarrond Terras'
12. Winnaar in de categorie 'Horecaondernemer van het Jaar'
13. Winnaar in de categorie 'Best Bartender'
Mede mogelijk gemaakt door
Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks:
- De nieuwste trends en ontwikkelingen binnen de Horeca
- Culinaire en interieur inspiratie
- Exclusieve content zoals: artikelen, interviews en ondernemersverhalen